Nieuwe video: Rihanna – Disturbia


Met zo'n enge songtitel wilde regisseur David LaChapelle ook graag een verontrustende videoclip maken voor Rihanna. Het resultaat is een soort Marilyn Manson lite. Een paar spannende scenes, maar over de hele breedte zijn er teveel consessies gedaan om het grote MTV publiek niet bang te maken.

Meesteres Rihanna met haar enge slaafjes zien er in hun ondergrondse kerker nog best onheilspellend uit en als ze even later zelf ligt vastgebonden in een piepkleine ruimte kunnen mensen met claustrofobie ook beter even de andere kant opkijken. Er is zelfs één korte scene waarin het lijkt alsof Rihanna geen armen meer heeft. Op zulke momenten komt het horror-gevoel goed over en zou meneer Manson zich prima thuisvoelen.

Helaas staan daar net zoveel slappe scenes tegenover waarin Rihanna één lullig spinnetje over haar arm laat lopen of een onschuldige paspop omhelst. Om nog maar te zwijgen over de met ooglapje uitgeruste gevangenisbewaarder die rechtstreeks lijkt weggelopen uit een aflevering van Bassie & Adriaan. Disturbia is voor Rihanna-begrippen een dappere poging om eens iets nieuws te proberen, maar binnen het genre toch weinig meer dan een halfgeslaagd experiment.

En de muziek?

Ik zal wel geen vrienden maken onder de Rihanna-fanclub, maar ik vind Disturbia maar een slap liedje. Het spannende intro (Rihanna goes horror-soundtrack?) belooft veel meer dan het nummer uiteindelijk waarmaakt. Vanaf 0:25 is Disturbia een doodgewoon popliedje, en nog een behoorlijk middelmatige ook. Een hoop geschreeuw (geschreeuw door een vocoder zelfs, ugh) en maar weinig goede melodiën of refreinen.

Zie ook:
- Nieuwe video: Rihanna – Umbrella
- Nieuwe video: Rihanna – Shut Up & Drive

Met dank aan Joey voor de tip.

facebook share facebook share

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Nieuwe video: Rihanna – Disturbia

  1. JP

    dum dum dee dum dum dum dee dum dum :P

      /   Reply  / 
  2. Sven

    Goede clip en dit wordt absoluut een hit. Leuk nummer maar niet bijzonder. Blijft wel hangen.
    Bum bum be-dum bum bum be-dum bum
    Bum bum be-dum bum bum be-dum bum
    Bum bum be-dum bum bum be-dum bum
    Bum bum be-dum bum bum be-dum bum

      /   Reply  / 
  3. Rick

    Dit nummer van Rihanna is juist geweldig! Ze gaat hier verder op de dance-sound die ze in de R&B introduceerde afgelopen jaar met Don’t Stop The Music. Momenteel is deze ‘meer Europese, dance-achtige’ sound heel erg hot aan het worden als je kijkt naar de hitlijsten. Chris Brown met Forever, Ne-Yo met Closer en nu Rihanna zelf dus met Disturbia! En ik vind dit een hele vernieuwende sound binnen dit genre!

    Natuurlijk is het niet echt eng, dan zouden haar minderjarige fans er niet meer naar durven kijken, maar het is voor een breed publiek bedoeld en daarom denk ik dat dit nummer weer een enorme hit gaat worden! Kanshebber voor de zomerhit 2008!!

      /   Reply  / 
  4. CJ13

    dit vind ik best een goed nummer van haar
    en de clip vind ik juist erg geslaagt. past wel bij de titel van t plaatje idd:)9609

      /   Reply  / 
  5. ceeds

    best cool, leuk liedje lekker spannend. niet het beste nummer dat geef ik toe, maar word wel een hit denk ik.

      /   Reply  / 
  6. Rick

    En met dit nummer zal ze weer in vele landen nummer 1 komen te staan. Ze flikt het elke keer weer. Prachtig nummer dat iedereen over een paar weken wel weer zal meezingen en erg gedurfde en goed uitziende video!

    Beeld: 4 sterren
    Geluid: 4 sterren.

      /   Reply  / 
  7. Rick

    @andere Rick: Wil je alsjeblieft een andere nickname gebruiken om onder te posten? Ik post namelijk al tijden onder deze naam..

      /   Reply  / 
  8. JP

    ROFL
    Rick…
    Ik bedoel RICKEN of RICKs of RICKJES
    :P

    Maak je naam origineler :O
    die van mij is ook niet origineel xD
    Maarjaah als het moet xD

      /   Reply  / 
  9. Lianne

    Inderdaad zal het wel een hit worden, ze heeft genoeg aanhangers..
    Maar dat lied, het lijkt meer alsof het voor een film gemaakt is en omdat het dan in korte tijd moest het niet echt goed geworden is..

      /   Reply  / 
  10. M.B.

    het nummer klinkt lekker kan het niet uit me hooft krijge maar die clip weet ik nog nie zo zeker hoor

      /   Reply  / 
  11. Tante Rick

    Ik vind dit een van de beste nummer van Rihanna. dum dum dum. Ik word er helemaal vrolijk van.

      /   Reply  / 
  12. jojojuul

    ff trugdenke aan haar oude clips hahaXD heel verschil

      /   Reply  / 
  13. ThePretender

    Erik, gewoon een paar keer luisteren en dan ga zelfs jij om.

      /   Reply  / 
  14. Ruthy

    Voor mij een absolute top clip als je ziet wat vandaag allemaal op tv is vindt ik deze clip leuk en origineel. Ook de Muziek vindt ik leuk.
    Good job

      /   Reply  / 
  15. Richardd

    Zeker de hit en nummer 1

      /   Reply  / 
  16. Laura

    Afgrijselijk peuter lied.

      /   Reply  / 
  17. Debby!

    Tja, Disturbia.. de naam zegt het al he? En verwijst na mijn gevoel ook goed naar de videoclip. [verontrustend,griezelig,eng] De videoclip wil wel zo zijn “griezelige” momenten aangeven. Vond de scene met Rihanna’s armen in de muren en die spinNEN (ja er zaten er 3 op haar) wel een extravagante uitdrukking hebben. Zo ook de dans, die figuren, in die kooi met die ogen en de “rihanna-word-gek” momentjes! Ja, vind het wel een creepy sfeertje en haar dominante edge word er prima aan toegevoegd. En als iemand erop kickt op met een paspop te flikflooien is dat zeker wel wat verontrustends meegeven. Mooie videoclip!

    Het liedje moet ik even aan wennen, maar bij elke Rihanna nummer is dat in 2x luisteren goed gekomen :)

      /   Reply  / 
  18. shaster

    geweldig nummer!
    lekkere beat, goed nummer dat lekker
    in je hoofd blijft hangen..
    wordt zeker een hit! welk liedje van
    rihanna is geen hit geweest(a)?
    Alleen vind de clip een beetje tegenvallen

      /   Reply  / 
  19. Rihanna-fan

    Ik vind dit juist een heel goed nummer! Het is ten eerste al heel mooi gezongen (niet te veel geschreeuw) en daarnaast is het ook een hele mooie clip geworden! Die clip pas mooi bij de titel en bij het liedje zelf, heel goed dus.. ook is dit liedje, samen met de clip, iets anders dan we van rihanna gewend zijn en ik vind dat het een goed resultaat heeft!

      /   Reply  / 
  20. T

    Ik dacht dat David LaChapelle zelf wel een originele visie had, maar dat zie je in deze video nauwelijks terug. Marilyn Manson light is niet zo´n gekke categorisering, want veel uit deze clip lijkt rechtstreeks gejat van de clip bij zijn nummer `Tourniquet´, die geregisseerd is door Floria Sigismondi. Rihanna´s clip is zo volgens haar stijl gemaakt dat ik dacht dat zij hem had geregisseerd. Bekijk de clip van ´Tourniquet´ maar eens op youtube ofzo, dan zie je het vanzelf!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>