Nieuwe video: Will Young – Changes


Uh oh, Will Young. Uh oh, een Engelse Idols-winnaar. Ook mijn nekharen gingen recht overeind staan bij de gedachte aan deze clip, maar dat was achteraf nergens voor nodig. Changes is, hou je vast, één van de vreemdste, opvallendste en intrigerendste video's die ik de laatste tijd heb gezien. Nee echt! Ook jij zult verrast zijn.

Het is bijna alsof het einde der tijden is aangebroken met Will Young als laatste overlevende. Als de video begint ontmoeten we hem terwijl hij bij een verlaten benzinestation een jerrycan vult met benzine. Ondertussen ligt een vrouw van middelbare leeftijd (bewusteloos? dood?) op de grond met haar boodschappen om haar heen terwijl een koe op zijn gemak voorbij wandelt.

En dat was alleen nog maar de eerste scene. Wie blijft kijken zal zien hoe Will Young al zijn bezittingen verbrandt op een groot veugdevuur en daarna een feestje bouwt in een stal. Dat gaat goed totdat 'een stem' hem naar buiten gooit waar hij pardoes wordt getroffen door een bliksemstraal. De moraal van het verhaal? Ik heb geen flauw idee. Behalve natuurlijk dat blijkbaar zelfs Idols-winnaars leuke clips kunnen maken!

En de muziek?

Over het liedje had ik ook de nodige vooroordelen, en die bleken helaas wél allemaal te kloppen. Als het nummer begint lijkt Changes nog een krappe voldoende te gaan scoren in het 'saaie maar degelijke ballads' segment, maar dan barst het refrein los. Zo flauw en zoetsappig horen we ze (gelukkig!) niet vaak. Schaamt Will Young zich niet om zulke slechte muziek op de wereld los te laten?

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Will Young – Changes

  1. Kars

    :O wat een verassing, de muziek is slecht!

      /   Reply  / 
  2. S

    I*k vind t begin van t refrein sterk, maar hij maakt t zo slecht afXD!!!

      /   Reply  / 
  3. Het mannetje

    Ik had het op de achtergrond aan staan zonder de begeleidende clip te zien. Ik vind het nummer wel lekker. Er zit wel iets vreemds in zijn stem, een “bepaalde” knau of slik, kan het niet helemaal thuisbrengen. Verder vind ik het zeker geen onaangenaam nummer en kan het wat mij betreft zo mee in de rest van de britse popmuziek. Even naar de clip gekeken en die vond ik geslaagd. Ben het dus eens met je rating voor de video, de muziek zou ik 3 * geven.

      /   Reply  / 
  4. Daphne

    Wat?? Slecht muziek!
    Will Young is fantastisch, zijn stem is geweldig! Zijn teksten zijn geniaal!! En hij heeft dan ook nog eens een geweldig karakter!
    En Hij heeft niet zomaar de Aller eeste Pop Idol gewonnen!

    Als ik hem hoor dan wordt ik altijd weer happy! Ik ben mega fan, en zou het altijd zijn!

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: James Blake – Limit To Your Love | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>