Nieuwe video: James Blake – Limit To Your Love


Er gebeuren vreemde dingen in het huis van James Blake. Fruit dat spontaan uit de fruitschaal vliegt, kleren die zichzelf opstapelen in de woonkamer en een mysterieus gat in de vloer waar al zijn spullen in verdwijnen. Het is de zoveelste ongrijpbare videoclip van regisseur Martin de Thurah (When I Grow Up, Changes, Flashing Lights). Een man met het zeldzame talent om video’s te maken die niemand begrijpt maar die iedereen mooi vindt.

James Blake zelf blijft er opvallend kalm onder, wat de video alleen maar bevreemdender maakt. Zelfs als de sinaasappels en peren door zijn slaapkamer zweven blijft James rustig van zijn thee nippen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dan, net zo willekeurig als hij begon, is Limit To Your Love ook ineens weer afgelopen. Je hebt geen idee wat je nu eigenlijk hebt gezien en toch blijven de beelden nog lang door je hoofd spoken.


Kijken op YouTube

En de muziek:

De muziek van James Blake is zo uniek dat popjournalisten er spontaan een nieuw genre voor bedachten. Post-dubstep is voortaan de officiële term en het klinkt heel minimalistisch. Hoe minimalistisch? Van 0:50 tot 0:55 zit vijf seconden totale stilte. Dan een zachte drumcomputer en pas een halve minuut later valt de piano weer in. Het enige wat al die losse geluiden met elkaar verbindt is James’ ijzingwekkend mooie stem. Zo ontroerend hebben we ze sinds Jeff Buckley niet meer gehoord. Graag meer post-dubsteb in 2011!

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: James Blake – Limit To Your Love

  1. Jeffrey

    bah wat een bagger. 0 sterren

      /   Reply  / 
  2. Koeno

    Ik vind die van Feist fijner. Zijn hele album is trouwens voor de rest zonder zijn zang! Best apart. Martin de Thurah maakt er in ieder geval wel iets prachtigs van!

      /   Reply  / 
  3. CJ13

    Ik moest er ff aan wennen maar het kwartje is gevallen. Heerlijk nummer!

      /   Reply  / 
  4. -Cn-

    doe deze bpm x2 en je krijgt dubstep ^^ of x4 en je krijgt DnB das het betere werk :P .

    Voor de rest wel erg rustgevend en niet erg om naar te luisteren ^^

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>