Nieuwe video: The [New] Shining – Red Eyes


The [New] Shining is terug met een nieuwe single en alweer een bijzondere videoclip. Deze keer vlogen de mannen naar Amerika om aldaar een sfeervolle animatievideo te laten maken door studio Free Radical. De hoofdrolspeler (die trouwens verdacht veel wegheeft van zanger Nax) moet naar de andere kant van de wereld om daar iets belangrijks te doen. Natuurlijk zou hij zijn vriendin liever niet achterlaten maar hij heeft geen keus. Hij wil niet, maar hij moet.

We kunnen wel stellen dat het noodlot er alles aan doet om hem op andere gedachten te brengen. In de loop van de clip krijgt het mannetje achtereenvolgens te maken met vallende airconditioners, taxi's die van de brug storten, steile berghellingen waar hij op de fiets van af stuitert en bloeddorstige honden die hem achtervolgen. Het is alsof de hele wereld hem probeert in te fluisteren dat hij beter terug naar huis kan gaan om alles veilig bij het oude te laten. Waar hij natuurlijk niet naar luistert. Soms moeten we nu eenmaal moeilijke beslissingen nemen om vooruit te komen.

De animaties hier hebben iets onmiskenbaar Amerikaans. Volgens de website zijn ze getekend door Bryce Kroll en geanimeerd door (broer/neef/toevallige naamgenoot?) Perry Kroll, en inderdaad is er een duidelijke tweedeling. De hele clip bestaat uit illustratieve tekeningen die bijna met tegenzin tot leven komen. Het is alsof je bladert door één van die 'bewegende prentenboeken' uit iedereens jeugd. Met kartonnen lipjes onderaan de bladzijde waardoor er iets in de tekening verschuift. Het levert een unieke videoclip op die volzit met grappige details (zoals de eigenaar van de honden die zelf al het hondenvoer zit op te eten – daarom hebben ze dus zo'n honger).

En de muziek?

Naar verluidt vonden veel Nederlandse dj's de vorige single van The [New] Shining wél erg goed, maar waren ze bang dat het te luidruchtig zou zijn voor de gevoelige oortjes van het Nederlandse publiek. In het buitenland wisten ze wel beter, maar goed, met Red Eyes krijgen de heren dj's alsnog hun zin. Tijdens de coupletten neemt de band nu wat gas terug waardoor het uiteindelijke refrein (nog steeds een stevige muur van geluid) wat minder aanvoelt als een klap in je gezicht. Zelf vond ik die klap eigenlijk wel lekker, maar ook in deze iets subtielere vorm blijft The [New] Shining een wereldband.

Zie ook:
- Nieuwe video: The [New] Shining – Temptation

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: The [New] Shining – Red Eyes

  1. Luuk

    kende ze nog niet, maar idd errug toffe clip en nog beter liedje! ik ga ze zeker ff tjekken :}D

      /   Reply  / 
  2. Michiel

    Dit is een goed nummer man! En die clip mag er ook zeker zijn. Zit goed in elkaar allemaal.

      /   Reply  / 
  3. erik

    De rest van hun album is ook erg goed. Allemaal erg vergelijkbaar met de eerste twee singles. Lekker stevige rock met twee totaal verschillende coverversies van Hurt (nine inch nails) als belangrijkste rustpunten. De moeite waard om eens te luisteren. :)

      /   Reply  / 
  4. Kapt Roodbaard

    Supersound en toffe clip
    En dat van een nederlandse band.
    Zitten ze te pitten in Hilversum??

    Live nog beter?
    check http://www.thenewshining.com voor gigs

      /   Reply  / 
  5. Suus

    Echt een super clip!
    Heel erg origineel ook!!!
    Dit ben ik nog niet eerder tegengekomen.
    Zeer tof nummer ook, ben heel nieuwsgierig geworden..:)
    Nederlandse band??
    ‘k Ga gelijk hun site checken voor meer!

      /   Reply  / 
  6. mono

    Dit klinkt lekker. Ik ben het eigenlijk wel met die dj eens :$ (als dat verhaal echt klopt). Dat andere nummer vondik te hard maar deze is echt mooi.

      /   Reply  / 
  7. Dickydick

    Live zijn ze ook aardig aan de weg aan het timmeren, heb ze al een paar keer gespot op festivals, zijn onNederelands goed. Misschien dat ze daarom zitten te slapen bij TMF en MTV etc..
    Al denk ik zelf dat ze er zo erg tot hun elleboog inzitten bij Borsato en Kane, dat ze het niet eens door hebben :)

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nieuwe video: The New Shining - ShadowCast | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>