Nieuwe video: Beyoncé – Single Ladies (Put A Ring On It)


Na afloop moet Beyoncé even uithijgen. Die laatste paar seconden van Single Ladies verraden hoe zwaar de opnames van deze videoclip waren. Hij is weliswaar niet in één take opgenomen (dat zou helemaal indrukwekkend zijn), maar ze is wel de hele tijd in beweging tijdens een behoorlijk energieke dans.

Het is een rare videoclip, eigenlijk. Zo simpel komen we ze niet vaak tegen. Drie dames, een kale witte achtergrond en een strakke choreografie van drie minuten. Meer is er echt niet te zien. Wie niet van dansen houdt heeft pech.

Hoewel! Ik ben zo iemand die niet van dansen houdt en ik moet zeggen dat Single Ladies mijn aandacht toch heel aardig wist vast te houden. Ik heb in mijn carrière als videoclipkijker al zoveel danseressen gezien dat ik ze vaak niet eens meer opmerk, maar hier had ik geen keus. Ik moest wel naar de danspasjes kijken omdat er verder niets anders te zien was. En wel, dan is het eigenlijk toch best knap hoe die drie meisjes de muziek vertalen naar bewegingen. Tegen alle verwachtingen in een best wel onderhoudende videoclip.

Allemachtig wat een enorme stoot energie! Single Ladies trapt het gaspedaal vanaf de allereerste seconde volledig in en gunt je letterlijk geen moment rust. Sterker nog, het gaat gaandeweg alleen nog maar harder. Beyoncé trapt niet alleen op het gaspedaal, ze rijdt ook expres aan de verkeerde kant van de weg. Ieder refrein dat je hier om de oren vliegt is als een tegenligger die met 120 km/u op je afkomt en pas op het allerlaatste moment opzij duikt. Wat een kick! Single Ladies is zenuwslopend en zwaarverslavend.

Zie ook:
- Nieuwe video: Beyonce – If I Were A Boy
- Nieuwe video: Beyonce – Freakum Dress
- Nieuwe video: Beyoncé – Listen
- Nieuwe video: Beyoncé – Beautiful Liar
- Nieuwe video: Beyoncé – Get Me Bodied
- Nieuwe video: Beyoncé – Kitty Kat & Green Light
- Nieuwe video: Beyoncé – Flaws And All
- Nieuwe video: Beyoncé – Still In Love (Kissing You)
- Nieuwe video: Beyoncé – Suga Mama

Met dank aan Nash voor de tip.

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Nieuwe video: Beyoncé – Single Ladies (Put A Ring On It)

  1. JP

    strakke en leuke choreografie :)

    Ik vind het knap dat ookal dat je die andere meisjes niet kent, dat Beyonce het kan laten overkomen dat ze een soort eenheid zijn, als danseressen/Ladies.

    Liedje vind ik ook erg goed.

      /   Reply  / 
  2. Lea

    Nummer lijkt een beetje op Get me Bodied.Al is “single ladies” wel beter.En wat ziet Beyonce er stralend uit in de videoclip.

      /   Reply  / 
  3. Pete

    Reminds me of synchronized swimming

    03:05 – 03:08 = RRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
    03:17 = looking sweet
    00:00 – 03:20 = great performance video

    Don’t forget the hourglass silhoutte… it’s just is killin
    Look at that face!
    B is a total package

    People, how many vocalist can dance like that? Move like that? And look like that, all at the same time?
    She knows how to work the cam with her facial expressions too… Not many people know how to act in front of the cam and hypnotize 3/4 of the population at the same time….

      /   Reply  / 
  4. Roos!

    Cool;)

      /   Reply  / 
  5. Roos!

    @ Erik, de video was toch wel in 1 keer opgenomen? stond tenminste op een site..

      /   Reply  / 
  6. erik

    Hm… nou ik zie alleen dat er wel een paar keer in geknipt is. Het is geen langgerekte video opgenomen met één camerashot bedoel ik, het zijn verschillende losse scenes aan elkaar geplakt. Meestal een teken dat de performance ook in meerdere takes is gefilmd.

      /   Reply  / 
  7. Simon

    Soms zit Beyoncé mij héél erg tegen, en soms is ze geweldig. Bij deze en If i were a boy is ze in m’n achtig gestegen.
    En omygod, wá een lijf. O.O

      /   Reply  / 
  8. Michelle

    Wat een geweldig nummer! Het is echt verslavend gewoon!

      /   Reply  / 
  9. amani

    ehm… deze clip is dus wél in 1 take opgenomen…

      /   Reply  / 
  10. amani

    omdat er meerdere camera’s zijn, de cameras steeds ronddraaien en er met licht gespeeld word, lijkt het alsof het in meerdere takes is gedaan. Het is wél in 1 take gedaan.

      /   Reply  / 
  11. Simon

    Ik kan het eigenlijk amper geloven, het zou wel heel kewl zijn enzo, maar in 1 take? Soms zié je toch gewoon dat het geknipt is? En geef toe, als het soms helemaal donker wordt, dan is het toch wel zeker geknipt, want volgens mij is da wel keionmogelijk. Maar toch, geweldige act.

      /   Reply  / 
  12. Simon

    Ja, ik heb nog eens héél goed gekeken en vanaf 00::33 is er al duidelijk geknipt (camera opeens vanuit een heel ander hoekpunt), vanaf 00:40 wordt het opeens helemaal zwart, en de linkerdanseres staat zeker een halve meter verder dan vóór het donker, en je kan niet in een halve seconde zover opzij springen. Bij 1:00 is er wéér geknipt, het beeld verspringt ineens, bij 1:18 is het gewoon duidelijk, 1:37, ZIJN het gewoon twee verschillende takes na elkaar, 2:00 ook, 2:04 weer zeer duidelijk, rond 2:08 zeker, 2:15 the same, 2:21, 2:26,2:28 (nu zijn het er veel), 2:38, in 2:40 begint het beeld ineens te ontploffen, dus dat weet ik niet, begin 3de minuut ook, bij 3:08 verspringt het van close-up naar panorama,en dan is het gedaan.

    Wie nu nog durft te zeggen dat het 1 take was, booo.
    Maar Beyoncé, respect. Als je de videoclip zo grondig bekijkt, zie jecht wel wat een eigenaardige en ontzettend moeilijke choregrafie dat is. Ik krijg er spontaan spierpijn van. O.o

      /   Reply  / 
  13. Pita

    Leuke video, simpel maar erg goede choreografie en timing. Ik vond het ook tof dat de bewegingen die ze maakten soms best wel lomp over kwamen maar afwisselend met sexy bewegingen. En ik blijf het knap vinden dat vrouwen op high heels zo kunnen dansen. Ik kan er niet eens op lopen. Beyonce is ook een goede performer.

      /   Reply  / 
  14. Pita

    En het zou op zich wel in 1 take opgenomen kunnen zijn want zoals Amani zegt zijn er meerdere camera’s gebruikt en een camera op een kraan zodat je er omheen kan draaien en van hoek kan veranderen. De editors knippen gewoon in de footage waardoor het lijkt alsof het niet één take is. Maar Beyonce heeft denk ik wel haar ding in één keer gedaan.

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Videoclips » Nieuwe video: Beyoncé - Diva

  16. Pingback: Nieuwe video: Beyoncé - Halo | Videoclips

  17. Liaan

    mij boeit het niet in hoeveel taken ze zijn opgenomen, hallo ga jij maar daar zo staan dansen!! ik wil weten wie daseressen die er langsdansten waren…

      /   Reply  / 
    1. hepcat

      precies, die danseres die aan het begin links danst en later over het algemeen rechts die is echt breathtaking!!! die donkerdere doet me dan weer helemaal niets. maar ik wil weten hoe die ene heet!

        /   Reply  / 
  18. Liaan

    danseressen :$

      /   Reply  / 
  19. Tina

    De donkerste dame zou een man zijn?

      /   Reply  / 
  20. Pingback: Nieuwe video: Beyoncé/Lady Gaga – Video Phone | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>