Nieuwe video: The Killers – Human


De nieuwe videoclip van The Killers is alweer opgenomen in hun geliefde Nevada woestijn. Dan weet je meteen wat je ongeveer te wachten staat: prachtige uitgestrekte landschappen, indrukwekkende rotsformaties en zoveel rode stofwolken dat je het er bijkans benauwd van zou krijgen.

Hebben we verder nog iets nieuws te melden? Eigenlijk niet echt. Het is voorspelbaarheid troef in Human. Brandon draagt nog steeds het Dolce & Gabbana jack (met de veren!) waar hij zo trots op is en het gepatenteerde Rare Element is ditmaal een witte tijger die een paar keer in beeld komt zonder werkelijk iets aan de video toe te voegen. The Killers zullen hiermee niet voor gek staan tussen het overige clip-aanbod op MTV, maar dit is beslist geen hoogvlieger.

En de muziek?

Wat een draak van een nummer! Het elektronische eighties geluid zat er bij The Killers altijd al een beetje in (vooral op het debuutalbum) en is er wat ons betreft alleen maar leuker op geworden nu nieuwe producer Stuart Price (Les Rythmes Digitales) de synthesizers en drummachines wat meer op de voorgrond plaatst, maar dan moet de band natuurlijk niet vergeten om er ook een fatsoenlijk nummer omheen te schrijven. Human strompelt ruim vier minuten stuurloos vooruit en rochelt af en toe een refrein op dat er per luisterbeurt saaier op lijkt te worden. Hopelijk is de traditionele Killers kertsingle dit jaar leuker. Elton John schijnt er aan mee te doen, dus dat is iets.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Killers – Don't Shoot Me Santa
- Nieuwe video: The Killers – Read My Mind
- Nieuwe video: The Killers – A Great Big Sled
- Nieuwe video: The Killers – Bones
- Nieuwe video: The Killers – When You Were Young
- Nieuwe video: The Killers – Tranquilize
- Nieuwe video: The Killers – Shadowplay

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: The Killers – Human

  1. Kars

    Sjonge dit klinkt wel erg inwisselbaar. Het lijkt wel alsof ze steeds slechtere muziek gaan maken. Sam’s town was ook al minder dan Hot Fuss(op een paar nummers na), en als dit liedje representatief is voor het hele album vrees ik het ergste…

      /   Reply  / 
  2. bart

    gewoon een vette plaat
    jammer dat er mensen denken dat elton john iets kan toevoegen aan the killers

      /   Reply  / 
  3. Vera

    Niet het hele album is van dit soort als het goed is, heb je all these things i’ve done al gehoord? http://nl.youtube.com/watch?v=k6ERe23kSBM
    hier had de zanger nog wel een snor:P

      /   Reply  / 
  4. bart

    all these things that i’ve done??
    één van de eerste nummers van the killers is alleen door een nikecommercial weer opnieuw op tv…

      /   Reply  / 
  5. Kars

    Nee wás het maar van die kwaliteit als All these things.. Nouja geen reden om het hele album al af te schrijven, maar als de rest heel goed is zou dit wel een domme misser zijn;)

      /   Reply  / 
  6. Ron

    Toen ik dit voor de eerste keer hoorde dacht ik echt: Killers, wat doen jullie!
    Ben al een fan vanaf dat ze Hot Fuss uitbrachten en houd vooral van de up tempo nummers zoals The River is Wild en When You where YOung maar ook Tranquilize vond ik fantastisch.
    Dit is weer eens wat anders en nu ik hem een aantal keren heb gehoord vind ik het zeker geen slecht nummer en het heeft ook wel iets.
    Wel is het toch een van de mindere nummers die The Killers tot nu toe heeft uitgebracht en had daarom liever een nummer als Spaceman als eerste single gezien. Ben wel superbenieuwd naar het nieuwe album Day and Age en denk dat het daar ook wel goed mee komt.

      /   Reply  / 
  7. Dominique

    ik wil niet zeuren over je kritiek op zijn jasje.. maar net alsof de gemiddelde rapper iedere single met een nieuwe orginele goude ketting op de proppen komt.

    het nummer zelf vind ik wel ok. het heeft idd een hoog voortkabbelend gehalte maar voor de gemiddelde trance liefhebber van vroeger moet dat geen probleem zijn.

      /   Reply  / 
  8. bart

    ben ook erg benieuwd naar hoe nummers als spacemen en neon tiger op het album zullen klinken

      /   Reply  / 
  9. Nathalie

    waar is zijn snor :O

      /   Reply  / 
  10. Daan

    Wat is dit voor een kut recentie.

    Ik woon op dit moment in amerika en heb het album al mogen beluisteren. Tuurlijk het is heel wat anders en je moet er aan wennen. De song draaien ze hier 10x per dag op de radio en ik vind het een hele catchie tune. Het album is niet helemaal het zelfde maar wel meer electronisch. Jammer dat mensen soms van die oppervlakkige resenties kunnen schrijven ik zou zeggen doe je huiswerk en wacht vervolgens tot je het hele album hebt geluisterd. Als je je huiswerk goed doet kom je er achter dat er meer achter deze song zit dan 4 minuten stuurloos voorruit. De teksten worden door veel mensen niet begrepen maar hebben een diepe achterliggende boodschap. Ik vind dit echt de meest trieste recentie die ik ooit heb gelezen.

      /   Reply  / 
  11. geilebeer

    lekkere plaats, de remixen van ferry corsten en armin van buuren zijn ook zeker de moeite waard om te luisteren, dit soort platen zijn lekker te remixen in trance/dance, en net als mr. brightside is zowel het origineel als de geremixte versie goed te doen!

      /   Reply  / 
  12. PaZ

    Het is niet de Nevada woestijn, maar voornamelijk ‘Goblins State Park’ in de staat Utah.

      /   Reply  / 
  13. Maico

    applaus hoe je zo’n geweldig nummer de grond in boort !

      /   Reply  / 
  14. Peter

    Niks mis met deze vette plaat.Ik sluit me aan bij Daan en vind deze recensie echt helemaal nergens op slaan.En inderdaad als er niks van begrijpt blijf er dan vanaf en ga wat anders bespreken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>