Nieuwe video: VV Brown – L.E.A.V.E!

VV Brown spelt het letterlijk voor hem uit: ze is hem zat en hij moet O.P.R.O.T.T.E.N! Stop al je spullen in die doos en ga m’n huis uit. Maar net als je denkt dat L.E.A.V.E! dan wel een zwaarmoedige videoclip zal worden begint de camera vrolijke rondjes om een verhuisdoos te draaien. Dankzij de magie van special effects blijkt die simpele kartonnen doos letterlijk vol herinneringen te zitten.

De verhuisdoos is van alle kanten opengewerkt en bevat steeds als de camera er langs komt draaien een ander tafereeltje. Soms is dat gewoon een zingende VV Brown, maar net zo vaak zien we mooie herinneringen aan gelukkigere tijden. Afscheid nemen doet tenslotte altijd een beetje pijn, zelfs als je zeker weet dat het het beste is.

L.E.A.V.E! is bijzonder knap gemaakt en zeker de eerste helft van de video zit je constant met een grijns op je gezicht omdat het er allemaal zo heerlijk onmogelijk uitziet. Als MC Escher videoclips had geregisseerd, is dit hoe ze eruit zouden zien. Tegen het einde zakt de clip een beetje in omdat er wel erg weinig wordt gevarieerd, maar dat mag de pret niet drukken. Eén van de leukere videoclips van deze maand en een reuzenstap vooruit na haar debuutvideo..

En de muziek?

Lang hebben we moeten wachten op de nieuwe van VV Brown, en nu hij er is weten we niet zo goed wat we ervan moeten vinden. Het eh… lijkt nogal veel op de vorige single. Iedere keer als VV Brown roept: ‘that you’re stupid and you know you gotta do it: leave!‘ is er een gedeelte van mijn hersenen dat zich opmaakt voor het refrein van Crying Blood. Aan de andere kant zijn deze twee liedjes behalve elkaar nog steeds nergens anders mee te vergelijken. VV Brown heeft een heel eigen geluid dat zelfs in ietwat teleurstellende herhalingsoefening nog steeds onweerstaanbaar swingt.

Zie ook:
- Nieuwe video: VV Brown – Crying Blood

Met dank aan David voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: VV Brown – L.E.A.V.E!

  1. David

    Nouja zeg! Dit is al de tweede keer in een korte tijd dat er een clip wordt gereviewed waarvan ik al eerder de link had gepost! Erik, ik ben gekwetst! :O :P

      /   Reply  / 
  2. JR

    Wow, kword er duizelig van :p

      /   Reply  / 
  3. Lea

    Tof nummer,maar ik vond haar vorige tog wat beter.

    Whaa David,nu sta je in kleur,dat is een primeur :P

      /   Reply  / 
  4. CJ13

    De clip is leuker dan het nummer

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Een eerbetoon aan Dougal Wilson | Videoclips

  6. Pingback: Nieuwe video: VV Brown - Shark In The Water | Videoclips

  7. Pingback: Nieuwe video: VV Brown - Game Over | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>