Nieuwe video: La Roux – Quicksand

Quicksand is duidelijk een briljant liedje dat iedereen moet en zal horen (is het niet vandaag dan gebeurt het wel als MTV en TMF La Roux eindelijk oppikken), maar dan moeten we ook nog iets over de videoclip schrijven. Dat is een niet onaardige eighties-pastiche, maar je hebt toch het gevoel dat zo’n goed nummer eigenlijk beter verdient.

Het leukste aan de videoclip is misschien nog wel La Roux zelf, omdat ze er precies zo uitziet als ze klinkt. Bewegingloos en emotieloos staat ze daar te zingen, het past griezelig perfect bij de kille zang. We kunnen ons werkelijk geen geschikter meisje voorstellen.

En verder, tsja… er zijn zonsondergangen, palmbomen en reusachtige sorbets. De special effects zijn lachwekkend maar zien er volgens plan wel uit alsof de videoclip vijfentwintig jaar oud is. De sfeer is goed geraakt maar het had allemaal nog wel iets grappiger en/of dynamischer gemogen. Deze videoclip doet precies wat nodig is, maar heeft geen enkele ambitie om boven zichzelf uit te stijgen.

En de muziek?

Oh wat klinkt die drummachine strak. Met een wiskundige precisie wordt Quicksand vooruit gestuwd. Je begint bijna te begrijpen waarom echte drummers twintig jaar geleden zo massaal aan de kant werden geschoven. De eighties klinken sowieso erg nadrukkelijk door in dit nummer. Denk aan Prince, ongeveer ten tijde van When Doves Cry (of dacht je dat die duif toevallig op La Roux’s schouder zat in de videoclip?) Die knisperende synthesizers, de kille zang waar toch zoveel onderhuidse emoties in doorklinken… het is allemaal weer onmiskenbaar het geluid van toen. Tel daarbij op dat La Roux ook gewoon een erg goed liedje heeft geschreven en het is duidelijk dat we hier nog veel meer van gaan horen.

Met dank aan David (in december al), Nena (in januari) én Jazeker (twee dagen geleden, ja ik ben niet altijd even snel) voor de tip.

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: La Roux – Quicksand

  1. David

    In for the kill is ook al uit :D Die is ook heerlijk, maar ik geloof dat je die nog niet kan insluiten :S

      /   Reply  / 
    1. David

      Beter laat dan nooit :P
      Iig goed dat ie er alsnog opstaat :D

        /   Reply  / 
  2. PINHEAD

    Volgens mij is dat een papegaai op haar schouder hoor en geen duif…

      /   Reply  / 
  3. sjorzke

    ik vind dit nummer echt heel leuk!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: La Roux - In For The Kill | Videoclips

  5. Pingback: Nieuwe video: La Roux - Bulletproof | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>