Nieuwe video: Kyteman – She Blew Like Trumpets

“Ik moet nu werken,” zegt ze. “Kom anders terug na sluitingstijd, dan klimmen we stiekem over het hek van de kermis.” En zo begint voor de jonge hoofdrolspeler van She Blew Like Trumpets zijn avontuur met een Engels meisje. Het is maar voor één nacht, maar het wordt wel een nacht om nooit meer te vergeten.

Pubers, liefde en seks zijn zo ongeveer de favoriete onderwerpen van regisseur Menna Laura Meijer. Ze maakte er al talloze documentaires over (zoals bijvoorbeeld ‘SEXY‘ en ‘Meisjes‘) en begeeft zich hier dus op redelijk vertrouwd terrein. She Blew Like Trumpets moet het weliswaar stellen zonder de openhartige interviews die de documentaires zo bijzonder maken, maar laat nu gewoon zien waar de jongeren normaal gesproken alleen over praten.

Ongecompliceerde liefde dus. Hij vindt haar leuk, zij vindt hem leuk en meer is er niet nodig. Ze kruipen knus in één botsautootje en terwijl Kyteman de muziek naar een toepasselijk hoogtepunt zingt (ooh I want it, ooh I’m loving it) laat de camera de spannende details zien van lippen die elkaar raken en handen die onder kledingstukken glijden. De volgende ochtend wordt zij als eerste wakker, geeft hem een laatste kus en verdwijnt voorgoed uit zijn leven. Het zou een verdrietig moment kunnen zijn, maar de clip brengt het zo vanzelfsprekend in beeld dat je er als kijker helemaal in meegaat: één perfecte nacht, nog niet verpest door ruzies, verveling of andere verdrietige momenten. Echtere liefde bestaat niet.

En de muziek?

We hebben er al veel over gelezen maar dit was eigenlijk de eerste keer dat we hem zelf hoorden: Kyteman en zijn hiphop-orkest. Het was geen onaangename kennismaking. De muziek vliegt alle kanten op (rare breaks op 0:41, 1:27, 2:05 en 2:53), met een melancholieke trompet als enige rode draad. Maar het blijft wél boeien. Ja, hier willen we meer van horen!

Met dank aan Kristel voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Kyteman – She Blew Like Trumpets

  1. Kars

    het lijkt echt alsof het stuk uit wel 4 verschillende delen bestaat, met iedere keer een ander ritme. Maar toen scrollde ik er nog eens doorheen en bleek het eigenlijk steeds in hetzelfde ritme te zijn gebleven, met dezelfde melodieën, etc. Die breaks zijn écht verwarrend;) briljant gedaan!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: The Kyteman Orchestra – The Mushroom Cloud | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>