Nieuwe video: Dio/Sef – Aye

Voor Aye wilde Dio graag een ouderwetse hiphop-video maken. Zoals hij ze vroeger ook altijd zag op tv, old-school jaren tachtig stijl. Eén probleem: al zijn oude helden namen hun videoclips niet op in Nederland (duh) maar in Amerika. Om authentiek te blijven pakte Dio toen dus ook maar het vliegtuig naar New York.

Laat het vervolgens maar aan de reclamemakers van Habbekrats over om zo’n sympathiek idee uit te werken tot een videoclip die ver boven zichzelf uitstijgt. Een filmpje schieten in New York kan iedereen, maar hier is het werkelijk alsof Dio zijn tijdmachine heeft gevonden om terug te vliegen naar het Brooklyn van twintig jaar geleden. De uitwerking kon niet beter: foute trainingspakken, ongestrikte Nikes, Run-DMC-hoedjes en gouden horloges met ingebouwde rekenmachines. Deze video ademt de eighties uit al zijn poriën.

De optie om het YouTube-filmpje te bekijken in High Quality ontbreekt, maar dat maakt het in dit geval alleen maar leuker. Habbekrats heeft Aye namelijk ook de beeldkwaliteit van een oude VHS-band meegegeven. Het stoort en het ruist, aan het begin en aan het einde staan fragmenten van andere programma’s en alle onscreen teksten zijn geschreven in dat typerende videorecorder-lettertype. Kippenvel voor iedereen die vóór 1990 is geboren!

En de muziek?

We zagen Dio laatst bij DWDD, waar hij dit nummer speelde samen met de band The Madd. Dat klonk zo goed dat we ons afvroegen waarom hij die versie niet op single heeft uitgebracht. Onmogelijk dat de elektronische beats van het origineel daar nog overheen konden. Toch?

Nou, toch wel dus! Deze versie van Aye is niet alleen beter dan de DWDD-versie, hij is eh… nou ja, véél beter. Wie net als ons dacht dat Dio wel zo ongeveer op zijn hoogtepunt zat met het overtuigende één-tweetje Het is je boy/Tijdmachine had het mis, Aye is nóg beter! Met drie geweldige singles op een rij wordt het de hoogste tijd dat wij Dio’s debuutalbum Rock & Roll ook eens checken.

Met dank aan Tip voor de tip. (Daar is vast over nagedacht).

Meer Dio:
- Nieuwe video: Dio/Voicst – Het Is Je Boy
- Nieuwe video: Dio/Sef – Tijdmachine

facebook share facebook share

15 Reacties // Reageer

15 thoughts on “Nieuwe video: Dio/Sef – Aye

  1. MASIS

    Hoe kan je dit nou goede muziek vinden?
    De clip is nog geen 1 ster waard.

      /   Reply  / 
    1. Krop Sla

      Nee Shitney Spears is leuk…

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Jazeker.

        Zij is een wereldster, dit is prut.

          /   Reply  / 
        1. Jos (FMC)

          Raar, dat sommige mensen het verschil tussen slecht en goed niet snappenxD
          Wereldster vergelijken met deze troep uit Nederland:P

            /   Reply  / 
        2. bananenjohn

          raar dat mensen niet snappen dat iedereen een andere smaak heeft.. de ene vind hiphop/rap leuk (dio dus) de ander vind popliedjes leuk (britney spears) ik vind de muziek van britney helemaal niks , maar daar ga ik niet om zeuren omdat andere mensen dat misschien wel leuk vinden

            /   Reply  / 
        3. wesley

          bananenjohn goed punt. touché

            /   Reply  / 
  2. MASIS

    @ Rick:

    Die van Ne-Yo is al een paar maanden uit hoor en allang besproken;)

      /   Reply  / 
  3. Henry

    Ongestrikte Nikes? Dat zijn Adidas schoenen.

      /   Reply  / 
  4. Nurkoonsdaz

    The world was created by a single thought! Go to theory.box.net/shared/medkshtyoa to read it for your own advantage to get an idea to everything based on the purpose of your existence!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>