Nieuwe video: Fever Ray – When I Grow Up

Regisseur Martin de Turrah is verantwoordelijk voor deze wonderlijke videoclip. Er gebeurt eigenlijk vrij weinig maar toch houdt het meisje op de duikplank (overigens niet Karin Dreijer Andersson zelf) moeiteloos je aandacht vast. Gekleed in een vreemde outfit kijkt ze uit over het water en voert een soort rituele dans op.

Een handvol spannende onderwater-shots geven de indruk dat er iets in het water rondzwemt, maar wie of wat dat is krijgen we natuurlijk niet te zien. Als donkere wolken zich samenpakken boven het zwembad lijkt het even alsof haar regendans vruchten begint af te werpen, maar wat er volgt is niet bepaald een regenbui. Het is meer alsof er op de bodem bommen afgaan waardoor het water metershoog de lucht in spat. Vanuit het huis kijkt een man (vader? minnaar? bewaker?) verbaasd toe wat er allemaal met zijn zwembad gebeurt.

Als een video zoveel vragen oproept ga je op zoek naar antwoorden (When I Grow Up… misschien iets over kinderlijke onschuld of volwassen worden?), maar die geeft Fever Ray bewust zo weinig mogelijk. Meestal is de uitleg bij dit soort video’s dat iedereen zijn eigen interpretatie maar moet verzinnen. Dus bij deze, videoclips.blog-lezers, aan de slag!

En de muziek?

Minstens zo spannend als de videoclip is Fever Ray’s bezwerende muziek. Karin’s schelle zang contrastreert heftig met de warme ambientmuziek. Op de achtergrond klinken walvisgeluiden en zelfs dat ritme, wat eerst bijna té simpel overkwam, krijgt je langzaam in zijn greep. Schitterend. Prachtig. Bij deze staat Fever Ray’s titelloze debuut officieel op onze verlanglijst.

Met dank aan Koeno voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Fever Ray – When I Grow Up

  1. Koeno

    i love it

      /   Reply  / 
  2. David

    Whoa deze heb ik echt drie maanden geleden opgegeven fzo :P Npuja nummer en clip blijven goed :D

      /   Reply  / 
  3. Olivier

    Lijkt me duidelijk dat zij het water vertelt wat te doen met der handen.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Fever Ray - Seven | Videoclips

  5. Pingback: Nieuwe video: James Blake – Limit To Your Love | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>