Nieuwe video: Röyksopp/Robyn – The Girl And The Robot


Beste wetenschappers, wanneer krijgen wij eindelijk onze huishoud-robot? Dat we nog steeds geen vliegende auto hebben, daar hebben we ons inmiddels bij neergelegd, maar science fiction-films beloven ons al zo lang een vriendelijke robothulp dat dat nu toch wel een keer mag gebeuren. We zouden natuurlijk een stofzuigrobot kunnen bestellen, maar dat is niet hetzelfde. Wij willen een échte robot. Zo een als Robyn heeft.

Op het eerste gezicht verzorgt Robyn’s robot de planten in haar tuin. Dat is natuurlijk makkelijk, maar de clip wekt de indruk dat er méér aan de hand is. In korte flitsen krijgen we hints voorgeschoteld. Is Robyn verliefd op haar robot? De video geeft geen eenduidig antwoord, maar blijft dat wel plagerig suggereren. Op het einde ontdekt Robyn zelfs teleurgesteld dat ze niet zwanger is. Zou dat betekenen dat…? De liefde voor de robot was blijkbaar wederzijds.

En zo levert Röyksopp wederom een wonderbaarlijke videoclip af die ons nog lang zal heugen. De robot ziet er prachtig uit (eindelijk weer eens ouderwets een man in een robotpak in plaats van afgezaagde computeranimaties) en de subtiele science fiction is uitermate effectief. Net futuristisch genoeg om geloofwaardig te zijn. Let vooral op de twee gluiperige verkopers in de robotwinkel – voor de allereerste keer spelen Torbjørn en Svein van Röyksopp zelf een rolletje in één van hun videoclips.

En de muziek?

En wij maar denken dat Röyksopp met Happy Up Here vast en zeker het beste nummer van hun nieuwe album had getrokken. We hadden het mis, dat maakt The Girl And The Robot vanaf de allereerste seconde duidelijk. Allemachtig, dit nummer is briljant. Meeslepende electropop van epische proporties. Met een zinderende melodie en een refrein om voor altijd in je hart te sluiten. Robyn schittert en Röyksopp levert misschien wel het beste liedje uit hun hele carrière. Prachtig. Meesterlijk. Eenzame hoogte en meer van dat soort superlatieven.

Met dank aan MusicNote voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Röyksopp/Robyn – The Girl And The Robot

  1. Jeroen

    Geniaal lied

      /   Reply  / 
  2. CJ13

    Extreem goed nummer idd! en mooie clip!

      /   Reply  / 
  3. MusicNote

    Geweldig nummer. Ben benieuwd of het hier kan scoren in de mainstream charts.

      /   Reply  / 
  4. ...Naamlooz...

    Ze zingt ook op 00:32

    I’m in love with a robot.

      /   Reply  / 
  5. Anne

    Kende het al wat langer.
    Geniaal.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: Röyksopp/Fever Ray – This Must Be It | Videoclips

  7. Pingback: Nieuwe video: Robyn – Hang With me | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>