Nieuwe video: Röyksopp/Fever Ray – This Must Be It


Röyksopp en Fever Ray in één video? Dat moet haast wel iets ongebruikelijks opleveren. En inderdaad, This Must Be It kan alleen maar omschreven worden als een hele ongebruikelijke videoclip. Bereid je voor op een man van middelbare leeftijd die in zijn onderbroek over de snelweg crosst op een rijdend drumstel.

Ook maak je kennis met een primitieve familie. Ze wonen in het bos en leven van de bessen die ze plukken en de wilde dieren die ze vangen. Het is een rare setting die zich niet zo makkelijk laat duiden. De acteurs gedragen zich als holbewoners uit het stenen tijdperk, maar beschikken ondertussen ook over moderne gemakken als caravans, bbq’s en leesbrillen. Het wekt eigenlijk meer de indruk van een hobby dan een levensstijl. Alsof diezelfde mensen maandagmorgen weer gewoon op kantoor zitten.

Van regisseur Andreas Nilsson hoeven we verder geen uitleg te verwachten. Hij filmt de gebeurtenis in documentaire-stijl – zonder commentaar – en iedere hint naar de ware betekenis wordt zorgvuldig vermeden. Als hij Nederlands verstond zou hij onze verwarring vast en zeker prachtig vinden. This Must Be It is een raadselachtige videoclip. Erg intrigerend, maar door zijn vrijblijvende karakter en open einde toch ook een beetje onbevredigend.


Directe Link

En de muziek?

De optelsom van Röyksopp en Fever Ray klinkt precies zoals je verwacht. Röyksopp’s uit duizenden herkenbare klanktapijt met daar overheen de uit duizenden herkenbare stem van Karin Dreijer Andersson. Het is niet zo’n knaller als The Girl And The Robot (die was dan ook wel griezelig goed), maar het blijft een opzwepend liedje met een heerlijke sfeer. Wij hebben genoten.

Met dank aan Felix voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Röyksopp/Fever Ray – This Must Be It

  1. JR

    Wordt het niet tijd dat je weer een nieuwe poll post? Strx is het een poll van 3 weken..

      /   Reply  / 
  2. Erik Auteur

    Hm ja, ik ben me een beetje aan het beraden over de toekomst van de poll en of ik er nog wel op deze manier mee door moet gaan. Ik kan de uitslag meestal al van tevoren voorspellen en ik kan me nauwelijks voorstellen dat andere mensen het wel spannend vinden. :p We zullen zien. Je hebt wel gelijk dat ik de vorige uitslag hoognodig moet publiceren.

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Ik vind het nog steeds erg leuk en moet het perse spannend zijn? Het is logisch dat de grote artiesten winnen. Leuk en terecht toch aangezien zij vaak de betere clips maken?

      Maar het duurt inderdaad erg lang. Als het iedere keer zolang duurt voor we weer kunnen stemmen mag de poll van mij wel verdwijnen. Iedere week op vaste dag en vaste tijd een nieuwe poll is pas goed niet 3 weken 1 poll en dan weer 4 weken 1 poll en dan weer 2. dan hoeft het niet meer vind ik.

        /   Reply  / 
      1. Erik Auteur

        “Leuk en terecht toch aangezien zij vaak de betere clips maken?”
        .
        Nou, daar valt wel wat op af te dingen… vind ik. :p Maar dat is meteen het probleem: het zijn allemaal maar meningen. Voor mij is het duidelijk dat bijna iedere week de verkeerde video wint, maar ook dat is maar een mening.
        .
        Uiteraard heb ik er geen bezwaar tegen als mensen een andere mening hebben dan ik, maar ik heb het *gevoel* (heel moeilijk om hard te maken, maar toch) dat de meeste stemmers nauwelijks op de video letten. En ik vind het best als 50% van de bezoekers hier alleen komt om nieuwe liedjes te checken, maar voor populariteitswedstrijden bestaan al genoeg andere websites. Ik zou het zo leuk vinden om erachter te komen wat mensen nu echt de mooiste video vonden. Ik zit bijvoorbeeld te denken aan twee polls tegelijk – één voor beeld en één voor geluid. Of de poll voortaan zo inrichten dat iedere bezoeker 2 opties mag aanvinken. Of nog gewaagder: een ‘wat was de slechtste video’-poll, misschien dat mensen dan eerder genadeloos eerlijk durven zijn.
        .
        Maar je hebt helemaal gelijk. Voordat er überhaupt iets veranderd is het misschien handig om er eerst weer een wekelijkse poll van te maken.

          /   Reply  / 
        1. Koeno

          Dat van die slechtste video poll spreekt me wel aan! Al krijg je dan natuurlijk ook voorkeursstemmen. hummm wat dan…

            /   Reply  / 
  3. CJ13

    Even over het nummer: ook dit vind ik erg goed van Röyksopp.Lekker ritme en mooie stem van Karin Dreijer!

    Onbegrijpelijk trouwens dat The Girl And The Robot niet aansloeg…

      /   Reply  / 
  4. k3

    JULLIE MOETEN EEN REVIEW VOER DE NIEUWE K3 SONG ma masé SCHRIJVEN..HIJ’S HÉÉÉÉÉL LEUK..WWW.K2ZOEKTK3.BE

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Nieuwe video: MGMT – Flash Delirium | Videoclips

  6. Pingback: Nieuwe video: Miike Snow – Rabbit | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>