Nieuwe video: Empire of the Sun – Standing on the Shore


Proberen de diepere betekenis van een Empire of the Sun-video te achterhalen heeft geen zin. Er valt gewoon geen touw aan vast te knopen. Aanvankelijk denk je dat het misschien over evolutie gaat, maar een voice-over drukt die gedachtengang meteen de kop in; die twee vissen die uit de zee kruipen zijn gewoon de zwaardvis-meisjes die naar ‘the most isolated city in the world’ zijn gekomen om Emperor Steel te ontmoeten. Maar natuurlijk.

Schakel je brein dus maar weer uit en geniet gewoon van de mooie beelden. Zanger Luke Steele draagt zijn fraaiste outfit tot nu toe (wij waren vooral gecharmeerd van de helm, waar zelfs een paar miniatuur-dinosaurus-skeletten in zijn verwerkt) en hij wandelt deze keer door een woestijn. Dankzij vaste regisseur Josh Logue (Walking on a Dream, We Are The People) wordt het allemaal reuze-sfeervol in beeld gebracht.

Zelfs zoiets simpels als langzaam over het strand lopen ziet er onder zijn regie uit als een plechtig ritueel. Alles is even prachtig belicht – blauw en oranje zijn alweer de belangrijkste kleuren – en gefilmd met veel langgerekte shots in slowmotion. Het gaat echt nergens over (als de muziek je niet aanspreekt kunnen we ons zelfs voorstellen dat je je ergert aan zoveel onzin) maar wat ziet er het er mooit uit.

En de muziek?

Standing on the Shore is het openingsnummer van Empire of the Sun’s debuutalbum en de toon wordt meteen gezet. Dromerige en beeldende muziek (zowel in dit nummer als op de rest van de cd) die rustig voortkabbelt zonder saai te worden. De tijd staat vijf minuten stil als Luke Steele begint te zingen en je meeneemt naar het strand waar hij voor eeuwig op zijn schip staat te wachten. We Are The People blijft onze favoriet maar dit nummer is een hele goede tweede.

Met dank aan Jur voor de tip.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Empire of the Sun – Standing on the Shore

  1. Peter

    Erik, dit is pas shit. Dit verdiend geen sterren! En die clip vreselijk dom.

      /   Reply  / 
  2. Kars

    Haha ik vind het geweldig. Die clip gaat inderdaad nergens over, maar wat een prachtige beelden, je moet een paar keer kijken om echt de details te zien(dat shot waar Steele dat touw uit het zand haalt is echt geweldig).
    En nog steeds geweldige muziek dit. Ik moet iedere keer weer wennen aan zijn stem, maar toch heeft het iets waardoor ik naar de muziek blijf luisteren. Waarschijnlijk omdat het zo ongepolijst is(in tegenstelling tot zijn kopstem). De muziek zelf staat daarnaast ook als een huis.
    Hulde!;)

      /   Reply  / 
  3. Erik Auteur

    “dat shot waar Steele dat touw uit het zand haalt is echt geweldig”
    .
    Hey leuk, dat is precies de scene die er ook voor mij uit sprong. :) Inderdaad bijzonder fraai gefilmd.

      /   Reply  / 
  4. Laurens

    Deze bullcrap op de buis is precies wat ik niet wil!

      /   Reply  / 
  5. Denise

    Let op mijn woorden…. deze muziek wordt de toekomst!

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Nieuwe video: Empire of the Sun – Half Mast (Slight Return) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>