Nieuwe video: Calvin Harris – Ready For The Weekend


Calvin Harris staat op straat. Dan zoomt de camera uit en de straat blijkt de reflectie op een spiegel, vastgehouden door Calvin Harris. Dan zoomt de camera nog verder uit en Calvin en zijn spiegel blijken de reflectie op een andere spiegel, vastgehouden door een cheerleader. Ja, het is weer zo’n soort video.

Ready For The Weekend gaat net iets te langzaam om hem duizelingwekkend te noemen, maar het is wel een lollige clip waarin alle scenes op een creatieve manier in elkaar overlopen. Steeds weer blijkt dat de voorgaande scene wordt gereflecteerd op een spiegel in de volgende scene. Dat blijft toch een effect (Calvin Harris is niet de eerste artiest die het gebruikt) dat niet snel verveelt.

En dan is er nog één hele welkome verandering ten opzichte van Calvin’s vorige clip: de felle eighties kleuren zijn weer terug! De sombere clip bij I’m Not Alone was blijkbaar een eenmalig uitstapje (ook de muziek klinkt in deze nieuwe single weer helemaal vertrouwd), want hier heeft Calvin zijn ouderwetse voorkeur voor knalrode en kanariegele decors weer helemaal teruggevonden. Zo kennen we hem weer!

Directe Link

En de muziek?

Zo’n song als Acceptable in the 80′s schrijf je natuurlijk niet elke dag, maar het is wel heerlijk om te kunnen vaststellen dat Calvin Harris ‘het’ nog steeds heeft. Ready For The Weekend klinkt misschien wat toegankelijker, gaat ook iets gemakkelijker voor het grote gebaar, maar ondertussen: was is dit een onweerstaanbaar catchy track! We hebben al vergelijkingen gelezen met zulke uiteenlopende artiesten als Röyksopp en Eric Prydz (voor allebei valt wel iets te zeggen), maar wij vinden dit nummer vooral heel erg klinken als Calvin Harris.

Met dank aan OverMuziek voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Calvin Harris – Ready For The Weekend

  1. David

    Heerlijk zomernummer :D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>