Nieuwe video: Kim-Lian/Linda Bengtzing – Not That Kinda Girl


Op – por – tu´ nis – me: handelwijze die, zonder beginselen, alleen rekening houdt met de omstandigheden van het ogenblik. Iemand die van opportunisme beticht wordt, is iemand die zich aan alle situaties aanpast om er zo voor zichzelf het meeste voordeel uit te slepen.

Dat dus. Kim Lian en haar Zweedse collega Linda Bengtzing doen ‘lekker gek’ omdat dat ‘tegenwoordig weer helemaal in is’, maar je vraagt je af of deze videoclip ook zou bestaan als Lady Gaga en Katy Perry vorig jaar niet waren doorgebroken. De invloed ligt er zo dik bovenop dat het een beetje genant wordt.

Daarbij trapt Kim Lian in dezelfde valstrik als Eva Simons vorige maand. Het lijkt zo simpel, maar Lady Gaga nadoen is niet hetzelfde als extra veel oogschaduw opsmeren en je haar in twintig kleuren verven. Of dat optreden (Lady Gaga’s MTV Awards performance) nu zo smaakvol was mag iedereen voor zichzelf bepalen, maar het was wel – voor de zoveelste keer – spraakmakend. Kim Lian wil ook zo graag spraakmakend zijn, maar zoals ze zelf eigenlijk al zingt: ze is gewoon not that kinda girl.


Directe LinK

En de muziek?

Ja ja, een volwassen muzikale koers voor jezelf uitstippelen, en vervolgens aan komen zetten met puberale refreintjes als ‘hey boy i’m not that kinda girl / you know i’m not that easy / hey boy no way not in this world / i’m gonna fall for someone cheesy like yourself.’ Muzikaal haakt Not That Kinda Girl aardig in op de huidige electropop-hype, maar het klinkt allemaal veel te simpel en eendimensionaal om echt te beklijven.

Met dank aan Richard voor de tip.

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Nieuwe video: Kim-Lian/Linda Bengtzing – Not That Kinda Girl

  1. Marijke

    Triest, ze lijkt wel een clown

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Wat slecht zeg!

    Alles is gewoon gejat maar dan 100 x slechter. Bah!

    Ga terug naar de Teenage Superstar tijd Kim! Past een stuk beter bij je. Je lijkt net een mislukte travestiet nu:P

      /   Reply  / 
  3. JP

    Road to Heaven vond ik nog wel leuk maar dit vind ik niks.
    Ik snap niet dat als je dit liedje af hebt DAT JE DAN DENKT DAT JE EEN HIT TE PAKKEN HEBT :P
    maarja zal wel aan mij liggen

      /   Reply  / 
  4. Koeno

    Paahahahaa dit is echt verschrikkelijk! Het zal je moeder maar wezen zeg bahbah. Ik vond haar eerst nog wel sympathiek, maar nee dat is er gewoon niet meer.

      /   Reply  / 
  5. CJ13

    Nou zag ze er altijd al wat anders uit (haarkleur, felle kleur kleding aan..) maar nu slaat ze gewoon door! Ontzettend geforceerd nieuw imago wat dus niet geloofwaardig overkomt!
    en dat nummer is echt niet meer volwassen dan haar vorige nummers..(misschien nog wel minder zelfs)

      /   Reply  / 
  6. Jeroen

    Nouja het is dat je weet dat Kim-Lian gewoon een braaf lief meisje is, maar dat aside vind ik de clip wel geslaagd. Als je ook gewoon het nummer hoort zonder clip, valt zeker niet tegen :)

      /   Reply  / 
  7. PINHEAD

    ‘Garden of Love’ en ‘Road to Heaven’ waren best goed, maar juist dit lied is een beetje kinderachtig, clip is wel apart

      /   Reply  / 
  8. Lianne

    Het is een leuk liedje, alleen jammer dat je hoort dat ze geen tienermeisje meer is, waardoor het een beetje ongeloofwaardig overkomt :’)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>