Nieuwe video: Eva Simons – Silly Boy


Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Is het Rihanna? Met Lady Gaga? Nee, dat is het allemaal niet. Het is onze eigen Eva Simons die deze maand de hele wereld voor de gek wist te houden. Dat krijg je ervan als alle artiesten hun zang op precies dezelfde manier laten gladslijpen door autotune. Ineens klinkt iedereen ‘als Rihanna,’ zelfs een onbeduidende ex-Popstars The Rivals deelneemster uit Nederland.

Zulke misverstanden gaan we de komende jaren dus nog veel vaker meemaken (en die arme Kanye West het allemaal maar weer rechtzetten op zijn blog), maar ondertussen heeft die gelekte track Eva Simons toch mooi een contract opgeleverd bij EMI Music. Die gaven, om dat gelukkige misverstand zo lang mogelijk in stand te houden, ook maar meteen opdracht tot een Lady Gaga-achtige videoclip. Zodat websites zoals deze Eva Simons hopelijk nog lekker lang in één adem blijven noemen met Lady Gaga.

In die opzet is EMI Music bij deze geslaagd, al zullen ze misschien minder blij zijn als ze zien op welke manier wij hun paradepaardjes in één adem noemen. (Hoewel, het gaat ze waarschijnlijk vooral om de google-hits). Wij vinden deze videoclip van Eva Simons namelijk veel minder mooi dan de gemiddelde Gaga-video. Lady Gaga is een trendsetter, een getalenteerde vrouw met een geheel eigen visie op mode in het algemeen en haar eigen imago in het bijzonder. Eva Simons heeft dat allemaal niet en staat vanaf nu waarschijnlijk vooral bekend als die mevrouw uit Nederland met het rare kapsel.

En de muziek?

Ergens kunnen we ons het misverstand wel een beetje voorstellen. Eva Simons klinkt inderdaad als iedereen die autotune gebruikt (dus ook als Rihanna) en producer Tearce heeft duidelijk goed naar Gaga’s album geluisterd voordat hij aan deze track begon. Aan de andere kant waren er toch ook wel duidelijke hints dat dit niet echt een Timbaland-productie is. Op zo’n goedkope drum sample om de beat af te trappen (0:15) hebben wij de meester bijvoorbeeld nog nooit kunnen betrappen en ook Eva’s nijdige ‘Stay Away’ (1:38) klinkt hopeloos amateuristisch. Bovendien: een catchy gimmick is inderdaad nooit weg (k-k-k-k-keeper is Silly Boy’s ella-ella-ella), maar het kan natuurlijk nooit de plaats innemen van een goed refrein, zoals Eva Simons hier stiekem probeert. Al met al is dit heus geen onaardig liedje, maar iedereen die denkt dat het goed genoeg is om internationaal mee te doen moet nodig zijn oren weer eens laten uitspuiten.

Met dank aan john voor de tip.

facebook share facebook share

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Nieuwe video: Eva Simons – Silly Boy

  1. JR

    Klinkt goed, ik heb het al eerder gehoord en toen dacht ik echt dat het rihanna met lady gaga was, ze ziet er ook uit als een kruising tss de twee.
    Dat gedoe met Kanye West was slim, maar uiteindelyk zal iedereen haar een na-aapster vinden, wat ze eigenlyk ook is.

      /   Reply  / 
  2. Mark

    In jou plaats Erik had ik Eva Simons een halve ster voor geluid gegeven. Waarom? Ik heb het helemaal gehad met die zogenaamde zangeressen die met hun geproduceerde stemmen(waar hebben we het over?) een hit scoren. Waar zijn de échte artiesten gebleven?

    Paolo Nutini, dat is nog eens een echte artiest. Maarja, zodra de computer uit is gelaten dan tel je niet meer mee tegenwoordig. Ik ga op Coming Up Easy stemmen.

      /   Reply  / 
  3. Herman Roggeveen

    Ik begrijp helemaal wat je bedoelt Erik, kan me ook helemaal vinden in je vergelijkingen. Met dien verschil dat ik SIlly Boy wel een erg lekker nummer vind. En ook wel internationale potentie hoor, hoe rip-off het allemaal ook is.

      /   Reply  / 
    1. Erik Auteur

      En toch vraag ik me af of je dat ook zou zeggen als Eva niet uit Nederland kwam. Afgezien van een soort misplaatste nationale trots die sommigen van ons blijkbaar voelen is er echt niks speciaals aan dit liedje. Als ze uit Duitsland kwam zou je hier vast je neus ervoor ophalen. Op diezelfde manier kun je je afvragen waarom een gemiddelde Amerikaan hier naar zou luisteren als ie met hetzelfde gemak een nummer van de échte Lady Gaga of Rihanna op kan zetten?
      .
      Het lijkt mij in ieder geval net zo kansloos als die ‘Franse Justin Timberland’ van vorig jaar waar je nu nooit meer iemand over hoort. (En dat was écht een goede song, check:
      .
      http://videoclips.blog.nl/pop/2008/06/05/nieuwe-video-matt-pokora-they-talk-shit-about-me
      ).

        /   Reply  / 
  4. Patrick

    Zoveel negativiteit bij elkaar over iemand die eindelijk eens Nederland als muziekland op de kaart kan zetten… en dan beweren dat een rihanna of Gaga zo geweldig zijn… die zijn nog meer gemixt dan Eva! Heb Gaga live bij Paul de Leeuw gehoord… klonk toch nergens naar? Rihanna is gewoon een echte ster… die vind ik goed! En onbeduidende popster Eva? Nou die is dus neit zo onbeduident meer, weetje dat mensen en hun talent kunnen groeien na dat de jaren verstrijken? Blijkbaar weet jij daar niks van en wil je gewoon met de negatieve meute meepraten voor eigen populariteit! Net zoals de trends die Eva volgt in de muziek en kleding… tijd dat Nederland dingen dus wat professioneler gaat aanpakken of dat Eva werkelijk Timbaland aa nde deur krijgt… ;)

      /   Reply  / 
    1. Jeroen

      Lady Gaga vind je live niet goed en Rihanna wel? Dat meende je vast niet serieus.

      Anyway, ik vind dit maar een goedkope namaak van Lady Gaga.

        /   Reply  / 
      1. Patrick

        heb een concert van Rihanna… vind haar echt wel goed… als we het over slechte live performers hebben dan zijn er zeker ergere ;) gwen stefani met haar LOVE ANGEL MUSIC…. omg afschuwelijk

          /   Reply  / 
    2. Bart

      Klonk nergens naar!?? Par-don? Lady Gaga is subliem, qua zang, qua imago, qua stijl

        /   Reply  / 
      1. Patrick

          /   Reply  / 
      2. Patrick

        Tja Stefani Germanotti maakte vroeger toch leukere muziek…

          /   Reply  / 
  5. Desmo

    Ik vind het opzich wel een oké nummer, maar vond die demo toch zeker wel beter (drum sample weg, stay away vond ik daar ook wat beter klinken). Ook zit er onder het hele liedje een irritante drum die er in de demo nog niet inzat. Als je een betere versie wilt horen kan je dus beter naar de demo luisteren.

    Over de clip, tsja… Neem dus de stem die op rihanna lijkt en doe qua outfits lady gaga na en je krijgt dit. Overigens vind ik dat haar echt vreselijk!

      /   Reply  / 
  6. jeebe

    jaa wel opgemerkt dat er wel veel negativiteit hier is bij juist goede videos. maatr het blijf jou mening..

      /   Reply  / 
    1. Patrick

      woohoooo ik ben fan van deze clip!!! Amelle rockt de Sugababes eindelijk de brave kast uit en maakt het wat spannender en club-waardig! En toch vind ik het niet teveel van de Sugababes afwijken, nog steeds klasse en niet halfnaakt door iedere clip heen waggelen! GEWELDIG! Samen met Silly Boy de beste dancetracks deze maand!

        /   Reply  / 
  7. felix

    Dom wijf
    “ik word vast beroemd als ik: La Roux kapsel neem, lady Gaga’s pakjes steel en boos kijk”
    hopelijk gaat ze gauw in een grot wonen.
    die muziek is echt pauper

      /   Reply  / 
    1. Simon

      Ik vind het wel een leuk liedje, maar het kan van iedereen zijn >.<

      Erik, vorige keer heb je lang gewacht om I don’t wanna dance te beoordelen, maar je vond het best goed. Ik raad je nu The Noisettes – Never Forget you aan.

      http://www.youtube.com/watch?v=a4dSEyaT6R8

      (l)

        /   Reply  / 
    2. ...Naamlooz...

      Wel nog veeeeel lelijker dan het La Roux kapsel.

        /   Reply  / 
    1. Patrick

      woohoo

        /   Reply  / 
  8. Simon

    Ik vind het wel een leuk liedje, maar het kan van iedereen zijn >.<

    Erik, vorige keer heb je lang gewacht om I don’t wanna dance te beoordelen, maar je vond het best goed. Ik raad je nu The Noisettes – Never Forget you aan.

    http://www.youtube.com/watch?v=a4dSEyaT6R8

      /   Reply  / 
    1. Patrick

      ojah?
      Nou breng jij maar even deze single uit! en ook een acoustische versie waarop je laat horen dat je echt kan zingen ;)

        /   Reply  / 
  9. RS

    Ik blijf het toch wel een lekker nummer vinden.:) Alleen de demo is zeker wel beter, en wat een commentaar op de clip, ik denk dat Eva zelf niet echt veel in te brengen had na de vergelijking met lady gaga. Andere c;ip erbij en dan is ie top!

      /   Reply  / 
  10. Heike

    dit liedje stond sirieus als van lady GaGa en Rihanna op youtube XD
    tja, ik vind het wel een leuk nummer maar is wel snel weer vergeten..

      /   Reply  / 
  11. Kars

    k wil niet klagen, maar als dit nederland internationaal op de kaart moet zetten, hebben we als klein kikkerlandje toch echt gefaald;) áls het ook werkelijk internationaal doorbreekt, heeft de hele muziekindustrie gefaald.. Al die gesamplede overgeproduceerde troep waarmee we worden doodgegooid.. zolang het de ‘muziek zoals het hoort’ niet verdringt vind ik het prima en mag het blijven bestaan, maar ik ben zo bang dat ooit op een dag álle muziek zo klinkt..

      /   Reply  / 
  12. Mark

    @ Kars

    Ik deel jouw mening, maar maak mij niet zorgen. Ok, het is de massa die naar dit soort zooi luister en dat zal ongetwijfeld zo blijven. Maar je blijft altijd muzikanten hebben die zich niet laten leiden door de heersende muziek en gewoon muziek maken zoals het hoort. Zoek maar eens goed en je vindt een schat aan geweldige artiesten. ;)

      /   Reply  / 
  13. Jens (FMC)

    @ Erik: “Al met al is dit heus geen onaardig liedje, maar iedereen die denkt dat het goed genoeg is om internationaal mee te doen moet nodig zijn oren weer eens laten uitspuiten.”

    Of jij moet je ogen open doen en de wereldwijd bekende entertainmentblogs lezen. Popjustice bijvoorbeeld is laaiend enthousiast over Eva.

      /   Reply  / 
  14. Jos

    Dit is wel een lekker nummertje!

      /   Reply  / 
  15. iliass

    Wat een dom artikel, eva simons ownz gaga

      /   Reply  / 
  16. Kars

    @ Mark: jaaa inderdaad ik kan er zo ook genoeg opnoemen. Zolang dat soort artiesten gewoon blijven bestaan heb ik nergens problemen mee;)

      /   Reply  / 
  17. ...Naamlooz...

    Al denk ik dat ze hiermee een knetterende hit kan gaan scoren is haar stem veel zwakker dan die van Rihanna.

      /   Reply  / 
  18. Pingback: Nieuwe video: Kim-Lian/Linda Bengtzing – Not That Kinda Girl | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>