Nieuwe video: Kane – No Surrender

We weten niet wat triester is. Dat het aartsconservatieve Nederlandse publiek Kane massaal links liet liggen zodra de band het op hun vorige album waagde iets nieuws te proberen, of dat Kane meteen daarna de studio indook voor een doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-gek-genoeg-plaat die moet bewijzen dat Kane heus niet zoveel is veranderd. Het is allebei nogal deprimerend. Zulke fans gun je niemand, maar zulke idolen eigenlijk ook niet.

De videoclip bij No Surrender is zoals verwacht allesbehalve avontuurlijk. Gewoon Dinand en Dennis en een paar gastmuzikanten die muziek maken temidden van allerlei vrienden en bekenden. Zelfs Dinand’s zoontje* mag een keer op het drumstel slaan in deze knusse, warme, gezellige, sfeervolle, gemoedelijke videoclip. Wij vonden hem saai, de fans zijn hopelijk blij dat hun vertrouwde Kane weer terug is.

*Disclaimer: we weten niet zeker of dat jochie inderdaad Dinand’s zoon is. (Maar waarom zit hij anders in de clip?)

Directe Link

En de muziek?

Mooi nummer! Tenminste… de eerste minuut waarin Dinand met alleen een orgeltje een mooie warme sfeer opbouwt. Het is wat je noemt veelbelovend. De manier waarop No Surrender daarna wordt uitgebouwd tot een wel heel erg op safe spelende rockballad is echter ronduit teleurstellend. Waar is de vernieuwingsdrang gebleven? Je voelt dat het met (veel) meer nadruk op het orgel en de gospelachtige achtergrondzang een goed nummer had kunnen worden, maar in dit middle of the road-jasje kan No Surrender onze aandacht niet lang vasthouden.

Met dank aan Bram voor de tip.

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe video: Kane – No Surrender

  1. Gijs

    Wederom ligt het er veel te dik bovenop (clip en muziek) en komt het maar niet authentiek gemeend over. Dinand is het kwijt, als ie het al ooit heeft gehad, haha.

      /   Reply  / 
  2. Kevin

    Ellie Goulding – Under The Sheets
    supertalent als je het mij vraagt

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Kane – Love Over Healing | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>