Nieuwe video: The Killers – Happy Birthday Guadalupe


Alweer het vierde liedje in de mooie traditie van The Killers om ieder jaar een kerstsingle uit te brengen. Deze keer samen met voorprogramma’s Wild Light en Mariachi El Bronx. Het resultaat is een vrolijk stukje mariachi-muziek met in de videoclip voormalig tieneridool Luke Perry die als een cowboy door de woestijn zwerft.

Hij is op zoek naar zijn geliefde Guadalupe, maar naarmate de video vordert begint het er steeds meer op te lijken dat die helemaal niet bestaat. In een flashback ziet ze er aanvankelijk echt genoeg uit, maar zodra Luke Perry in de woestijn visioenen krijgt van balletdanseressen en beschilderde meisjes wordt duidelijk dat de Beverly Hills 90210-ster langzaam zijn verstand aan het verliezen is.

Al is het opzich een prima videoclip (als Luke Perry op het eind een witte ballon loslaat is dat op een vreemde manier zelfs ontroerend), toch is het jammer dat The Killers de geniale gekte van Don’t Shoot Me Santa alweer niet overtreffen. Happy Birthday Guadalupe lijkt iets teveel op een reguliere Killers-video. Het leuke aan de kerstsingles is juist dat de band zichzelf één keer per jaar wat minder serieus neemt. Ga dat dan niet verpesten met serieuze video’s aub.


Directe Link

En de muziek?

Leuker dan alles wat wij van Day & Age hebben gehoord. Als The Killers dit speelplezier nu eens vast zouden houden tot de volgende album-opnames komt het misschien toch nog goed met de band die ooit zo veelbelovend debuteerde. Toegegeven: op één zinnetje na is het kerstgehalte van de kerstsingle wel erg laag dit jaar. Als het echter de bedoeling was om ons een goed humeur te bezorgen dan is Happy Birthday Guadalupe glansrijk geslaagd.

Met dank aan Kars voor de tip.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: The Killers – Happy Birthday Guadalupe

  1. Mark1

    Kun je geen vijf sterren geven? Ik vermoed dat dit het beste kerstliedje aller tijden gaat worden. Wow!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>