Nieuwe video: Jason Derulo – In My Head


Een meisje versieren op de parkeerplaats van een supermarkt. Jason Derulo laat zien hoe het moet. Eerst sleur je haar weg bij die andere jongen waar ze mee staat te praten. Dan kijk je diep in haar ogen terwijl je vlak voor haar neus verleidelijk begint te dansen. Succes gegarandeerd… als je tenminste Jason Derulo heet.

Het doet meer dan een beetje denken aan Justin Timberlake’s debuutvideo wat Jason Derulo ons hier voorschotelt. Zijn versiertechniek is duidelijk afgekeken van Justin, net als de danspasjes waarmee hij halverwege de video een klein showtje geeft. Tel daarbij op dat Like I Love You zich ook afspeelt op de parkeerplaats van een supermarkt, en je kunt bijna spreken van plagiaat. Alleen de zwart-wit scenes met Jason en zijn meisje als silhouetten zijn origineel (meteen ook de zwakste momenten van de hele clip).

Dus wat moeten we hier van vinden? Is In My Head bedoeld als eerbetoon aan Diane Martel’s beroemde video? Of hoopt Jason Derulo dat zijn fans jong genoeg zijn om nog nooit gehoord te hebben van een clip uit 2002? Los van elkaar beoordeeld zijn Like I Love You en In My Head allebei sympathieke videoclips, maar toch gaat onze voorkeur in dit soort gevallen altijd uit naar het origineel.


Directe Link

En de muziek?

Gelukkig geen Imogen Heap-samples meer in Jason’s tweede single. Ook de beat is pittiger, het refrein catchier en eigenlijk is In My Head op bijna alle mogelijke manieren een betere single dan Watcha Say. Niet echt onze smaak, maar wel vakkundig gemaakte popmuziek die Derulo gegarandeerd een tweede wereldhit gaat opleveren.

Met dank aan Giano voor de tip.

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Nieuwe video: Jason Derulo – In My Head

  1. haha

    Charlene – Too Bright

      /   Reply  / 
  2. MASIS

    Dit nummer is echt geweldig & de clip ook! Jason Derulo rocks.

      /   Reply  / 
  3. Vera

    Haha, het zal me niets verbazen als dit dezelfde supermarkt was:P

      /   Reply  / 
    1. Simon

      Gelinkt aan de nieuwe Vlaamse film Bo.

        /   Reply  / 
    1. MASIS

      Die is al maanden oud darling.

        /   Reply  / 
  4. GJ

    Haha, ik ben het helemaal eens met de schrijver van dit fenominale stuk.. Wat een zwakke clip…. Geef mij het nummer van Justin maar… Wat jammer dat sommige artiesten geen research (laten) doen voordat ze clips opnemen…

      /   Reply  / 
  5. Debby

    Heerlijk nummer!! In mijn opzicht beter dan Watcha Say (:
    En idd, ik moest ook meteen aan JT’s clip denken toen ik deze clip zag. Hoe dan ook, JD gaat het wel maken. Maar… live is hij niet bepaald goed. Viel enorm tegen toen ik een video spotte met een live zingende Jason.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>