Nieuwe video: Tinie Tempah – Pass Out


Maak kennis met Tinie Tempah. Dit is technisch gezien niet zijn eerste videoclip, maar wel de eerste sinds EMI hem een platencontract aanbood. Op veel manieren is Pass Out dus toch een nieuwe start. Voor het eerst mocht de rapper met een echt budget en een echte regisseur werken aan een video die ook buiten Engeland wordt uitgebracht. Regisseur Tim Brown maakte er een stijlvol visitekaartje van.

Op papier klinkt het niet erg spannend, een kaal zwart decor met een paar op de lyrics afgestemde attributen, maar het pakt verrassend stijlvol uit. Close-up’s van Tinie Tempah’s mond en vibrerende speakers zijn nu eenmaal spannender dan standaardshots van het hele gezicht (die er overigens ook in zitten, maar door een mooie belichting oogt het allemaal net iets fraaier dan een standaardvideo).

Alleen de attributen vallen in eerste instantie wat tegen. In de voorste helft van de video komt de regisseur niet verder dan plastic letters die letterlijk woorden uit de tekst spellen – niet echt creatief. Pas vanaf de tweede minuut wordt er gespeeld met reflecties in zonnebrillen, confetti op de speakers, tl-buizen die door Tinie Tempah kapot worden geslagen en het woord ‘famous’ gespeld met honderden lucifers (ze worden ook aangestoken). Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

En de muziek?

Het blijft een acquired taste, die Engelse Grime rappers met hun vette cockney accent. Helemaal wennen zullen we wel nooit, maar die agressieve breakbeats spreken wel altijd tot de verbeelding. Ook Pass Out is weer geweldig geproduceerd met, net als je denkt dat het nummer is afgelopen, een leuke verrassing in de laatste minuut.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Tinie Tempah – Pass Out

  1. Zima

    Te relaxed dansnr! Woon zelf in London waar dit nr echt al helemaal grijs gedraaid word!

      /   Reply  / 
  2. Nena

    Als ik dit hoor moet ik me echt inhouden om niet gewoon het volgende vliegtuig naar Londen te pakken en daar te gaan wonen. Te gek.

      /   Reply  / 
  3. Jules

    dat cockey accent valt wel mee toch..? tis niets vergeleken met dizzee rascal:P vind het zlef ook eigenlijk wel leukXD

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Tinie Tempah/Ellie Goulding – Wonderman | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>