Nieuwe video: Kelly Rowland/David Guetta – Commander


Er gebeuren in deze video een hoop rare dingen die nooit worden uitgelegd. Een man van hooguit 25 jaar met grijze haren, David Guetta die halverwege de video transformeert in een draaitafel en Kelly Rowland in een zwart stoeipakje die het opneemt tegen… Kelly Rowland in een rood stoeipakje? Regisseur Masashi Muto kennende zullen er achter ieder detail wel weer drie dieperliggende betekenissen verstopt zitten, maar Commander is in de eerste plaats een imponerende dansvideo.

Let wel: als we zeggen “imponerend” bedoelen we niet Kelly Rowland’s danspasjes (met afstand de zwakste schakel in deze clip) maar vooral de enorme hoeveelheid figuranten en het decor dat de indruk wekt van een dansvloer die zich uitstrekt tot het in het oneindige. Commander voelt als een grote, dure, met militaire precisie uitgevoerde dansvideo die je eerder zou verwachten bij een artiest van het kaliber Janet Jackson.

Maar dan Kelly Rowland. Het centrale concept van deze video is een soort spirituele dance off waarin Kelly het opneemt tegen zichzelf. Leuk bedacht, maar het feitelijke dansen komt niet verder dan een paar suffe armbewegingen die op niemand indruk maken. Je zult ons niet horen zeggen dat Kelly Rowland niet kan dansen, maar in deze video doet ze het in ieder geval niet. (Het is veelzeggend dat de twee Kelly’s op het moment dat Guetta’s beats voor het eerst serieus losbarsten (0:46) stokstijf tegenover elkaar staan – terwijl de video juist daar had moeten knallen. Zonde!)

En de muziek?

Het succes van When Love Takes Over (een nummer één in elf landen waaronder Amerika) beviel David en Kelly blijkbaar goed genoeg om nog een keer samen te werken. Commander klinkt misschien wat agressiever (je wordt als luisteraar letterlijk gecommandeerd om te dansen) maar minstens even catchy. Niet zo spannend en vooruitstrevend als Acapella (ook een David Guetta-productie), maar het moet wel heel gek lopen als Commander niet opnieuw een hit wordt.

Met dank aan MASIS voor de tip.

facebook share facebook share

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Nieuwe video: Kelly Rowland/David Guetta – Commander

  1. Lea

    Dit is niet de offciele versie van de video, maar is een versie die te vroeg is uitgelekt.De echte moet nog verschijnen.
    Maar goed want ik vind deze maar suf en goedkoop uitzien.

      /   Reply  / 
    1. Iross

      hoezo uitgelekt, wrm staat deze video dan op kellyrowlandVEVO op youtube, dan moet het toch wel orgineel zijn? of niet..

      en oja nieuwe van usher samen met justin bieber –
      somebody to love
      http://www.youtube.com/watch?v=SOI4OF7iIr4

        /   Reply  / 
      1. Lea

        Ja, je hebt gelijk geloof ik. Er was hier nog een versie voor blijkbaar.Ik zag niet veel verschil tussen die en deze.Daarmee.

          /   Reply  / 
  2. RS

    Ik vind Kelly Rowland zelf niet zo veel aan, maar met David Guetta wel! Blijft een goeie deze. ;)

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    Eerst waren het The Freemasons die alles tot een hit maakte, nu is het David Guetta

      /   Reply  / 
    1. Tim

      Dan moet je je toch beter inlezen. Ook deze video is een link naar iet diepers dan wel de vrijmetselaardij of een tak daarvan. Kelly Rowland breekt aan het einde van de video door haar eigen spiegelbeeld. Dat houdt in dat ze zich losmaakt van haar eigen persoonlijkheid en dus een alter ego heeft ontwikkeld. Hiermee volgt ze dezelfde weg als Mariah Caray (Emancipation of Mimi), Britney Spears (Mona Lisa), Beyonce (Sasha Fierce), Rihanna (Good girl gone bad), Lady Gaga, Madonna, Christina Aguilera (Stripped). De titel van het album waar ze over zingt “Commander” is in feite haar meester of baas en zij is dus met haar alter ego een “mind controlled slave” waarmee ze zonder nadenken over haar eigen persoonlijke grenzen heen kan gaan. Ze zou in feite nu voor de Playboy kunnen poseren om maar een voorbeeld te noemen.
      Het punt is, of er werkelijk een duistere sekte achter zit, valt niet een twee drie te zeggen, feit blijft dat “mind control” iets van alle tijden is en altijd wordt toegepast in meer of mindere mate, zolang je maar de aard van het menselijk wezen begrijpt.
      Nogmaals, je hoeft het niet te geloven, maar dat de hendendaagse, en zelfs vroegere artiesten constant dezelfde symboliek toepassen (Robots, sexualisatie, zon, dieren, vooral katachtigen, etalagepoppen, regenbogen, pyramides, All-Seeing Eye, etc.) kun je veronderstellen dat bijna alle nummers maar gaan over een ding.. verlichting (illuminati) en onderwerping en niet over, (wat cliché he ;) ) liefde en relaties zoals het altijd lijkt.

        /   Reply  / 
        1. Tim

          Aluminium hoedjes gaan over buitenaardse wezen en straling. Niet over dergelijke ordes. Jij ontkent dus het bestaan van ordes in een wereld van 6 miljard mensen? Waar mensen de natuurlijk neiging hebben groepen te vormen om zo bepaalde idealen uit te dragen? Jij ontkent zeker ook de menselijke drang naar macht en controle, iets dat psychologisch gewoon bekend is? Ik zeg dus niet DAT er iets achter zit, ik zeg alleen dat in alle videocips tegenwoordig gewoon overduidelijk veel symboliek achter zit. En al die jonge mensen het maar nadoen. Wat heeft de laatste videoclip van Lady Gaga nou weer van doen? Waarom huppelt ze in godsnaam niet gewoon gezellig met Alejandro door een zigeunerkamp? Nee zo maakt er een heel Satanisch ritueel van. Publiciteit? Kun je ook bereiken zonder expliciet juist deze symboliek te gebruiken.

            /   Reply  / 
          1. Erik Auteur

            Ik dacht dat ik het niet hoefde te geloven. :(
            .
            Maar: inderdaad, ik ontken het bestaan van eeuwenoude geheime genootschappen die de jeugd proberen te hersenspoelen met videoclips. Daar in geloven getuigt imo van een heel naïef wereldbeeld. In werkelijkheid hangt de geschiedenis van toevalligheden aan elkaar. Er zijn geen mensen die alles vanachter de schermen een bepaalde richting op sturen. Echt niet. En neem gerust van mij aan dat het enige doel van platenmaatschappijen is om geld te verdienen. Lady Gaga mag die clips maken omdat heel veel mensen er naar kijken en vervolgens haar cd’s kopen. Punt. Dat is alles. Er zijn geen duistere motieven.
            .
            De reden dat jij overal bewijzen denkt te zien is omdat die symbolen zo verrekte algemeen zijn. Ik citeer: “robots, sexualisatie, zon, dieren, katachtigen, etalagepoppen, regenbogen…” Allemaal hele normale onderwerpen die regisseurs om ontelbare redenen in een clip kunnen stoppen. Maak me maar weer wakker als er in Rihanna’s volgende clip een zwevende piramide met een alziend oog voorkomt (dat is toch hét symbool van die Illuminatie?) dan ga ik misschien geloven dat er meer aan de hand is.

              /  
        2. Tim

          Aangezien ik niet kan reageren op je laatste post doe ik het maar op je eerste post :) . Iets niet hoeven te geloven betekent niet meteen dat ik er niet op in mag gaan. Je zei: “Er zijn geen mensen die alles vanachter de schermen een bepaalde richting op sturen. Echt niet. ” Een voorbeeld: In de politiek hebben we daar een mooi begrip voor: “achterkamertjes”. Dat er geheime agenda’s zijn hoef ik hier toch niet gaan te verdedigen? En wat dacht je van de Bilderbergconferentie? Waarom hebben we geen inkijk in hun vergaderingen? Waarom zijn “geheime agenda’s” en “groepering” voor mensen zoals jij zo ontzettend moeilijk te combineren?

          Je zei: “Maak me maar weer wakker als er in Rihanna’s volgende clip een zwevende piramide met een alziend oog voorkomt (dat is toch hét symbool van die Illuminatie?) dan ga ik misschien geloven dat er meer aan de hand is.” Hebt u het Amerikaans 1 dollar biljet weleens gezien? Nog een plaatje van Madonna: http://100musicalfootsteps.files.wordpress.com/2009/05/madonna-illuminati.jpg

          Ja als ik in een videoclip een zon zie, dan denk ik ook niet meteen aan duistere ordes. Maar met alle symbolen bij elkaar en in heel veel videoclips, dan gaat er toch een alarmbelletje rinkelen. Ik ben benieuwd hoe standvastig je bent als je via Google zoekt op “project monarch” en deze site bezoekt: vigilantcitizen.com

          Ik geloof dat mensen tot veel toe instaat zijn om controle over andere mensen uit te oefenen, zowel financieel (banken en schulden) als fysiek (via krijgsmacht) als psychologisch (via popcultuur). Dit alles gaat over het laatste. Het is niet gek, het is mogelijk, dat is nu juist het probleem. De mens wil controle over alles hebben, de mens wil God zijn en alles kunnen controleren, daarom hebben we dictators, koningen, keizers, faraohs en geheime genootschappen gehad. Tegenwoordig hebben we ze ook, maar zitten ze verscholen onder het vernislaag dat democratie heet.

          Zo, ik heb m’n zegje gedaan. Denk wat je wilt denken, aangezien je dat toch wel doet :D .

            /   Reply  / 
  4. Tim

    Overigens vind ik de videoclip wel heel leuk! Net zoals die Eat Raw Meat = Blood Drool, echt brilliant.

      /   Reply  / 
  5. Lea

    Dat van de illuminati heb ik nog al eens gelezen. Wat een flauwe kul seg allemaal -_-

      /   Reply  / 
    1. Tim

      Ohja? Waarom zou de illuminati niet meer bestaan? En als deze niet bestaat, waarom refereert de popcultuur dan constant via symbolen naar deze genootschap? Geef daar nou eens een eenduidig antwoord op dan lekker naïef te roepen dat het flauwekul is. Ik roep toch ook niet dat God flauwekul is.

        /   Reply  / 
    1. Lea

      Oooh ja hoor, zeer geloofwaardig bewijs ook allemaal.Lady Gaga en Rihanna zingen eigenlijk ook andere tekst in in de studio. en dan wordt het op backward gezet en lijkt het “alsof” ze iets anders zeggen-_- Asjeblief seg, zonder de ondertitelingen zou je nog niet verstaan wat er gezegd wordt bij het achterstevoren zetten.Zelfs met ondertitelingen klopt het helemaal niet :s Obama zegt achterstevoren: Neck you say (wat normaal is als je Yes we can omraait) en niet Thank U satan. Het is gewoon doordat je op dat moment de ondertitleing leest dat het de illusie opwekt dat het zo is. Je kon er even goed zeggen “thank u for save” en dan zou het lijken alsof hij dat zei. bekijk dit: http://www.youtube.com/watch?v=pLXe-FDfkPg => dus volgens jou zouden deze nummers ook oorspronkelijk Nederlands zijn :s:s

      Als voor de symbolen: als in Rihanna’s volgende videoclip een appel of ik weet niet wat zou voorkomen zouden de mensen die in Illuminati geloven daar ook wel even een idiote betekenis voor verzinnen.

      En het zou me ook niks verbazen moest GaGa binnekort een t-shirt ofzo met zo een piramide met een zo’n oog afkomen zoals die van Madonna.Niet omdat ze er “lid” van is of dergelijke maar gewoon omdat mensen er zo een heisha over maken de laatste tijd. En dat zou dan weer voor extra aandacht zou zorgen wat uiteindelijk als einddoel heeft om meer albums te verkopen bijvoorbeeld. Dat heet marketing, weet je wel?

      Illuminati = bijgeloof, niets meer en niets minder.

        /   Reply  / 
      1. Tim

        Marketing my ass! Je hebt je ook niet ingelezen, anders zou je er geen appel bijhalen. Symbolen bestaan nou eenmaal en ze dragen door de aard ervan een controversiële betekenis. Lady Gaga schrikt met haar nieuwe video juist ontzettend veel mensen af. En dan nog iets, misschien bestaat er geen occulte sekte (afgezien dat ze natuurlijk wel bestaan, maar dan niet op hoog niveau) maar dan halen onze onschuldige artiesten er wel ontzettend veel inspiratie uit. Maarja, wat wil je nu he, als je half naakt als een wulpse pornoster staat te dansen in een clip onder het oog van miljoenen jonge meisjes, dat kun je niet echt naar God verantwoorden ;) maarja, marketing, je weet toch!

          /   Reply  / 
        1. Lea

          Uhuh idd, marketing =)

            /   Reply  / 
          1. Tim

            Ik hoop dat je gelijk hebt, de toekomst heeft het antwoord.

              /  
          2. Erik Auteur

            Spoiler: ze heeft gelijk. Sex sells, dat is de eerste les in iedere marketing cursus. Of dat een slechte invloed heeft op jonge meisjes, daarover kun je discussiëren, maar het is wel 27 miljoen bekeken op YouTube. Dat is alles wat de platenmaatschappij interesseert.
            .
            “Symbolen bestaan nou eenmaal en ze dragen door de aard ervan een controversiële betekenis.”
            .
            Alleen voor mensen die erin geloven. Voor mij hebben de zon en de regenboog en etalagepoppen geen diepere betekenis. :p

              /  
        2. Tim

          Occulte satanische rituelen sells zul je bedoelen. Ik vind Lady Gaga in haar nieuwe clip niet echt geil Mr. Erik.

            /   Reply  / 
        3. Tim

          Oh en Charley bit my finger is ook honderd miljoen maal bekeken.

            /   Reply  / 
  6. Simon

    Oh goh, als Charlie bit my finger al honderd miljoen keer is bekeken, is er dan geen kans dat de achterliggende betekenis van dit filmpje eigenlijk niet verwijst naar mind-control en schizofrenie? D: Die baby’s zijn duidelijk het werk van een sekte, dat zie je zo. Ze willen de wereld hersenspoelen zeg ik je!

    …=.=

    (Pop)artiesten gebruiken die occulte tekens om dezelfde reden als ze lingerie aandoen: shockeren, in de aandacht komen, en daarmee heujl erg veel geld verdienen. Misschien hier en daar een stoned alternatief groepje dat bloedserieus piramides in hun clips gaan verwerken om mensen van iets te overtuigen, maar dat is het dan ook wel :s

    Trouwens, meer dan de helft van de fans van al deze zogenaamde queens of pop met hun “symbolen”, hebben nog nooit eerder gehoord van deze symboliek, laat staan wat ze eigenlijk betekent. Best raar dat ze mensen dan gaan hersenspoelen door alleen maar ‘symbolen’ in hun clips te laten zien, zonder dat iemand uberhaupt doorheeft waar deze voor staan.

    Ik vind het eigenlijk echt belachelijk dat je Gaga/Madonna/KELLY ROWLAND FOR GOD’S SAKE verdenkt van dit soort dingen. Oh my god :’D

      /   Reply  / 
    1. Tim

      Waarom zou men symbolen gebruiken als het publiek toch niet weet wat het is? Je spreekt jezelf ook tegen, lekker shockeren dan. Daar komt bij dat symbolen een communicatiemiddel is naar mensen die hetzelfde gedachtegoed hanteren. Van Charlie bit my finger wilde ik de link eigenlijk anders leggen. Je hoeft niet met occulte symbolen te strooien om zoveel views te halen.
      Waarbij jij denkt dat het puur marketing is, denk ik dat het dieper gaat dan de eerste laag die je wordt tentoongesteld. Ik denk dat de officiële verklaringen van artiesten over videoclips niet kloppen en nergens op slaan (Lady Gaga over Alejandro: “Het gaat over mijn liefde naar mijn gay vrienden” Kom op zeg. Het gaat veel dieper en zij zijn niet degene die de songs schrijven en videoclips / shows maken.

        /   Reply  / 
      1. Lea

        Hij spreekt zijn eigen helemaal niet tegen -_-
        Misschien moet je het eens opnieuw gaan lezen?

          /   Reply  / 
      2. Koeno

        Wel hip dat je je erin verdiept. Ik denk alleen dat die occulte maar daarmee ook razend spannende secten echt niet zitten te wachten op een Rowland of Gaga. In mijn straat zit zo´n vrijmetselaarsloge, maar het enige wat daar naarbinnen gaat is oud en grijs.
        Maar ja het is en blijft wel interresant soms je symbolen boek op media los te laten zeker bij zo´n `oppervlakig` mainstream verschijnsel als popvideo´s.
        Ik denk echter wel dat Kelly Rowland´s enige gedachte bij die spiegel was: “Yeah i’m fierce, girl!”. (En dat is denk ik stiekem ook het enige wat het bij 99,9% van de kijkers teweegbrengt)

          /   Reply  / 
        1. Tim

          Eerlijk gezegd weet ik ook niet hoe die verbanden liggen en of ze er überhaupt zijn. Ik vind die sektes zelf niet zo heel spannend, maar het is waar dat ze spannend worden gemaakt door boeken, films en de popcultuur. Het verschil is alleen dat boeken en films expliciet schrijven over deze ordes terwijl de hedendaagse popcultuur de symboliek overneemt en er flink mee aan de haal gaat waardoor de kunstvormen allerlei achterliggende betekenissen krijgen die verder de grote massa toch niet ziet of begrijpt maar toch geïndoctrineerd wordt (of dacht je dat iedereen de laaste videoclip van gaga snapt?). Ik ben ervan overtuigd dat de popcultuur een dermate grote invloed heeft op de jeugd (en we zijn toch niet vergeten dat de jeugd de toekomst is he ;) ) dat deze invloed ook daadwerkelijk wordt uitgeoefend, “goedschiks” of “kwaadschiks”. (tussen aanhalingstekens omdat goed en kwaad natuurlijk relatieve begrippen zijn). Ik zie het als politiek in entertainment vorm.

            /   Reply  / 
  7. Laurens

    HAHA! Illuminati hier ook al toegeslagen? Jezus mina. Ze hebben jouw wel te pakken, vol angst!
    Lady Gaga is echter wél degene die de liedjes schrijft (ja, anders zou ze geen writing creidts krijgen…) en vroeger produceerde ze ook heel veel, en nog steeds, haar eigen materiaal (deels).

    Ik blijf het lekker ontkennen, maar ga zelf maar lekker door met angst zaaien, schijnbaar ben je daar zelf ook al onder verdronken :)

      /   Reply  / 
    1. Tim

      Een manier om angst te onderdrukken is door het te ontkennen. Je noemt het angst zaaien, wat dus inhoudt dat je er bang voor bent mocht het echt waar zijn. Ik zaai geen angst en voor de meeste is het allemaal ver van de bed show. Maar de gedachte die hier gaande is, dat de wereld elite zich niet KAN aansluiten bij een groepering die er dubieuze gedachten op nahoudt, dan wel onder een andere naam, is gewoon lachwekkend naïef. Maar goed, toch wel weer fijn dat je zo’n onstilbare vertrouwen hebt in de mens, en dat je waarschijnlijk alles gelooft wat je wordt verteld.

        /   Reply  / 
      1. Laurens

        Nou, in tegendeel geloof jij maar al te goed wat op viligant citizen staat.. Ik geloof in iets uit mijn eigen (jarenlange) ervaring. Toch wat beter he? Maar ga ergens anders de Illuminati freak uithangen oke? Die mensen komen overal al te voor schijn, laat deze blog erbuiten van deze blog vind ik leuk.

          /   Reply  / 
        1. Tim

          Voelt goed hé, commanderen ;)

            /   Reply  / 
          1. Laurens

            Uhu, geluisterd naar Commander.
            Maarja, meestal moeten ze ook vaak veel succes hebben en dat blijft vaak weg :(

              /  
  8. Tim

    Hoe dan ook, bekijken jullie dan gewoon eens even deze up-to-date website: vigilantcitizen.com
    De keiharde bewijzen staan er gewoon, en dan moet je eens voor de gein de artikelen over artiesten overslaan. :)
    Btw, zoals in het begin werd gezegd is er inderdaad wel degelijk een verschil tussen deze video en de video op Vevo. Bij het laatste verandert David in een draaitafel op poten en hier gewoon in een draaitafel. Toch leuk om te zien hoe de twee meest talentvolle leden van Destiny’s Child ooit nog steeds erg veel succes hebben, het is ze gegund.

      /   Reply  / 
  9. PINHEAD

    Wat een gezeik zeg over die Illuminatie-shizzle. Geloof maar lekker waar in je wilt geloven. Maargoed echt een lekker nummer dit! De video is ook leuk,alleen vraag ik me af, waarom doen de 2 Kelly’s precies dezelfde danspasjes als ze tegen elkaar aan het battelen zijn??:S Kelly had zeker geen zin om nog een andere dansroutine uit haar hoofd te leren! Of is er iets anders aan de hand?… ONEE DE ILLUMINATIE AAAH!! :P

      /   Reply  / 
    1. Tim

      Wat een gezeik zeg dat gezeik over het zeiken van mensen die gewoon iets constateren en dat meedelen waarvan iedereen zelf kan bepalen het totaal te negeren of een constructieve bijdrage te leveren.

        /   Reply  / 
  10. Pingback: Paniek! Lady Gaga heeft niet gewonnen! | Videoclips

  11. Pingback: Nieuwe video: LCD Soundsystem – Pow Pow | Videoclips

  12. Pingback: Payday Loans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>