Nieuwe video: Janelle Monáe/B.o.B/Lupe Fiasco – Tightrope (Wondamix)


Janelle Monáe volgt haar succesvolle single Tightrope op met… nog een keer Tightrope? Beetje een zwaktebod als je het ons vraagt. Positief is wel dat deze Wondamix zijn eigen videoclip krijgt, al is regisseur Lacey Duke er wel één van het type ‘laten we vooral niet moeilijk doen.’ Met zoveel beroemde mensen voor de camera zal een kale grijze achtergrond ook wel goed genoeg zijn.

En hij heeft nog gelijk ook, die luilak. Niet vanwege de klinkende namen, wel omdat we hier te maken hebben met drie rasentertainers die ook in een saaie videoclip leuk zijn om naar te kijken. Vooral Janelle steelt de show met haar strakke outfits, opvallende kapsels en energieke dansstijl. B.o.B in een hagelwit matrozenpakje is trouwens ook een grappige look. Daar komt Lacey Duke ergerlijk goed mee weg.

En de muziek?

Afgezien van de feiten dat A. de originele versie beter was en dat het B. een slappe zet is om hetzelfde liedje twee keer achter elkaar uit te brengen, moeten we toegeven dat deze Wondamix er ook mag zijn. Veel is er niet veranderd, de muziek is alleen wat kaler geworden waardoor extra goed opvalt hoe ontzettend funky die gitarist bezig is op de achtergrond. De vorige keer heeft Janelle ons advies ‘meer van dit’ iets te letterlijk opgevolgd, maar Tightrope is zo’n goed liedje dat we er toch weer mee afsluiten: nóg meer van dit!

Met dank aan Koeno voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Janelle Monáe/B.o.B/Lupe Fiasco – Tightrope (Wondamix)

 1. CJ13

  Ik zou het erg fijn vinden als ze Cold War of Come Alive (The War Of The Roses) zou releasen. Zijn echt topnummers!!

  En het origineel van Tightrope vind ik dan toch wel wat beter..

    /   Reply  / 
 2. flipflop

  Leuke editing alleen jammer dat de kadrering niet altijd even lekker is. Ik vind het best storend dat er vaak een stuk van haar haar eraf wordt geknipt. Vooral omdat ze van die poses doet en die komen qua beweging niet helemaal lekker uit de verf door de kadrering.
  Ik heb ook heel erg de neiging om het beeld 90 graden te laten draaien. Naar mijn smaak hadden ze het beeld iets minder breedbeeld moeten maken.
  Voor de rest vind ik het een leuke simpele clip.

    /   Reply  / 
 3. cdvox

  cool

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>