Nieuwe video: Ciara – Gimme Dat


Het begint op een verlaten industrieterrein met een zwarte Lamborghini. Ciara stapt uit, zet de radio aan en begint te dansen. Bij veel andere artiesten zouden we dat een slecht begin noemen, maar Ciara is zo lenig dat het al meteen indrukwekkend is. Terwijl ze griezelig ver achterover leunt lijken haar voeten dankzij twee glazen hakken een paar centimeter boven de grond te zweven.

Al snel verplaatst regisseur Melina Matsoukas de actie naar een leeg pakhuis waar Gimme Dat nog indrukwekkender wordt. Er zijn dansende soldaten en een nerveuze lichtshow tijdens het refrein. Het stoeipakje dat Ciara na drie minuten aantrekt is zo heet dat de sprinklers aan het plafond spontaan beginnen te sproeien. Fans die stiekem een beetje verliefd zijn op Ciara hadden zich geen betere video kunnen wensen.

Gimme Dat is misschien minder ambitieus dan recente Melina-video’s over roze tanks en ideale huisvrouwen met zestien grammy’s, maar de flitsende uitvoering maakt een hoop goed. Iedere scene is raak, de montage is razendsnel en er is net genoeg spektakel in de choreografie (soldaten die omhoog springen als Ciara onder hen door glijdt) om je bij de les te houden. (Merk op dat het onderstaande filmpje de gelekte versie is. De definitieve versie (met een paar kleine verschillen) staat op YouTube maar mag niet worden geëmbed).

En de muziek?

Zeker weten de indrukwekkendste single van Basic Instinct tot nu toe. Dit is hoe wij Ciara het liefst horen: futuristische beats en een liedje dat constant blijft verrassen met onverwachte wendingen. Als je ons tien jaar geleden had gevraagd hoe wij verwachtten dat popmuziek in 2010 zou klinken, dan is dit was we hadden geprobeerd te omschrijven. De overeenkomsten met Work mogen duidelijk zijn, maar Gimme Dat is volgens ons net iets beter.

Met dank aan thomas voor de tip.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe video: Ciara – Gimme Dat

  1. PNHEAD

    Lekker nummer hoor. En de clip is echt vet! Eindelijk een waardige opvolger voor Work!

      /   Reply  / 
  2. PNHEAD

    BTW; Waarom staat de poll van week 36 er nog? Het is nu week 41! :O
    Dan kun eigenlijk beter een maandelijkse poll meken ofzo…

    Nog een tipje:
    Semour Bits ft. Elize – No Time To Waste
    http://www.youtube.com/watch?v=0U43Z5PZzRw

      /   Reply  / 
  3. aapje

    is dat niet waar beyonce diva heeft opgenomen :S??
    lijkt er nogal op

      /   Reply  / 
  4. timsim

    spannend nummer…er worden heerlijk gewaagde keuzes gemaakt :)

      /   Reply  / 
  5. Teezy

    volgens mij blijft deze blog een beetje vast lopen :P ik bedoel er zijn best wel veel nieuwe clips…vroeger werden er meer clips besproken dan nu…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>