Nieuwe video: Justin Timberlake / Jay-Z – Suit & Tie

Even leek het erop dat we Justin Timberlake nooit meer zouden bespreken op deze blog. De rasartiest, die zich op sublieme wijze had los gewrikt van boyband ‘N Sync, was klaar met muziek maken. Liever stortte hij zich op acteerklussen en het produceren van andermans platen. Maar onlangs begon het toch weer te kriebelen. En niet zo’n beetje ook, want over een maand ligt er al een gloednieuw album in de schappen. In de uiterst stijlvolle clip van Suit & tie zien we weer waarom we deze man gemist hebben.

Justin is namelijk onaantastbaar in deze groots opgezette performancevideo. Of het nou in een klassieke concertzaal is of in de studio, overal zorgt de zanger voor elegantie. Hij heeft zich door de jaren heen ontpopt als de ideale schoonzoon; altijd strak in het pak en uiterst beleefd. Bijgestaan door Jay-Z (uiteraard met eeuwige zonnebril, sigaar en een glas whiskey in zijn hand), orkestleden en een handjevol dansers blijkt Justin helemaal in zijn comfort-zone. En de moves, die heeft hij duidelijk nog steeds.

De muziek
Suit & tie kent een vrij sierlijke melodie. De volvette beats (Cry me a river, Sexyback) zijn deze keer verruild voor een jaren ’70 sausje. Ergens is dit gewaagd in het klimaat van tegenwoordig, waarin zelfs dubstep te soft lijkt. Aan de andere kant is het geen comeback waarvan je overeind in je stoel schiet. Het is swingend en comfortabel, maar ook vrij tam. En voor zoiets duurt vijfenhalve minuut wel erg lang.

Clip-oordeel

Met dank aan Lea voor de tip!

Meer van Justin Timberlake:
Nieuwe video: Timbaland / Justin Timberlake – Carry Out
Nieuwe video: Ciara / Justin Timberlake – Love Sex Magic
Nieuwe video: Justin Timberlake – Lovestoned
Gloednieuwe video: Justin Timberlake – My Love
Nieuwe video: Justin Timberlake – What goes around… comes around

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Justin Timberlake / Jay-Z – Suit & Tie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>