Nieuwe video: Stromae – Tous Les Mêmes

touslesmemes

Toen ik afgelopen juni de videoclips voor Papaoutai en Formidable besprak, had ik niet kunnen voorspellen dat deze platen zulke hits zouden worden in ons land. Leuk dat er ook eens plaats is voor een Franstalige artiest op onze radio! Maar voor een groot deel ligt dat natuurlijk ook aan Stromae, die met zijn nieuwe clip Tous Les Mêmes weer bewijst dat hij een groots artiest (en performer!) is.

Waarom kijken? In deze ingenieuze videoclip is Stromae verkleed als twee uitersten. Zijn rechterkant is een snurkende, neus peuterende, dames op het achterwerk slaande man. Zijn linkerkant is een elegante, ietwat norse vrouw. De songtekst is namelijk een dialoog vol stigmatiserende uitspraken over beide geslachten. Mannen zouden vooral goedkoop en macho zijn, terwijl vrouwen alles morsdood analyseren. Door beide rollen met verve te spelen toont Stromae dat beiden juist helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. De video slaat de spijker op zijn kop, mede door het lichtgebruik, de fantastische cameravoering en de briljante dans.

En de muziek? Stromae verpakt schrijnende teksten in vrolijke melodietjes. Zo wisten een hoop tieners waarschijnlijk niet dat ze stonden te dansen op de klanken van een kind die zijn vader mist (Papaoutai). En zo zal het ook aan een hoop mensen voorbij gaan dat de gedachte achter Formidable allesbehalve formidabel is. Datzelfde geldt voor Tous Les Mêmes. Op het eerste gehoor is het opnieuw een vrolijke dancetrack. Maar eigenlijk staat op dit nummer dus de problematische verhouding tussen man en vrouw centraal. En dat is allerminst optimistisch. Stromae combineert moderne beats met Jacques Brel-achtige triestheid. Mag wat mij betreft weer een dikke hit worden!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Stromae – Tous Les Mêmes

  1. Salrina

    Hij is zo leuk. Alle concerten uitverkocht. A genius

      /   Reply  / 
  2. Madiek

    Echt weer een geweldige clip inderdaad!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>