Nieuwe video: Karmin – I Want It All

Het liefdeskoppel Nick Noonan en Amy Heidemann, oftewel Karmin, maakt prettig in het gehoor liggende popliedjes, met zowel hiphop- als funkinvloeden. Nadat de releasedatum van hun te verschijnen LP Pulses al diverse keren vooruit is geschoven, belooft deze in maart 2014 dan eindelijk te worden uitgebracht. De vorige single Acapella deed het (helaas) niet zo goed als gehoopt, maar dat lag eerder aan de minieme hoeveelheid airplay die het nummer kreeg dan aan de kwaliteit. Karmin gaat niet bij de pakken neer zitten en heeft inmiddels de videoclip gelanceerd voor hun nieuwe single: I Want It All.

Lees ook: Karmin – Acapella

Waarom kijken? Dat Karmin een sterke affiniteit met de jaren ’90 heeft was al te zien in Acapella, maar ook in deze clip zijn er de nodige referenties. Zo bevinden Amy en Nick zich deze keer in een disco, alwaar ze de voetjes van de vloer gooien. Of moet ik zeggen ‘waar ze de rolschaatsen van de vloer gooien’, want het grootste gedeelte van de clip brengen ze rollend door. Inclusief een geinige choreografie. I Want It All is misschien niet zo bijzonder als zijn voorganger, maar bezorgt wel weer die bak positieve energie waar Karmin om bekend staat. Ze stralen uit dat iedereen welkom is op hun feestje. Als je je rolschaatsen maar aantrekt.

En de muziek? De belofte om het aandeel van Nick wat te vergroten wordt met I Want It All nog niet ingelost. Sterker nog, dit nummer steunt bijna volledig op de vocalen van Amy. Niet dat het daarmee minder geslaagd is – opnieuw weet het duo een ultra-catchy liedje neer te zetten – maar voor de afwisseling zou het beslist geen kwaad kunnen. Het is tenslotte toch een duo, dus dat mag je best horen. Desalniettemin vind ik dat Karmin zwaar ondergewaardeerd wordt. Als het duo meer airplay zou krijgen, werden al hun liedjes enorme hits. Want kwalitatief is deze mix van pop, jazz en funk gewoon ontzettend sterk.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Karmin – I Want It All

  1. Annemiek

    Oh wat een lekker nummer!!!groetjes: Annmiek

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>