Nieuwe video: Shakira – Empire

Deze week brengt Shakira alweer haar tiende studioalbum uit. Inmiddels was de inspiratie voor titels kennelijk op, want de plaat heeft de weinig creatieve titel Shakira gekregen. De eerste single, het duet met Rihanna, zorgde voor flink wat buzz maar is in de internationale hitlijsten toch een vroege dood gestorven. Daarom is het nu tijd voor de opvolger en de keuze is gevallen op Empire. Inmiddels is Shakira overigens ook de artiest met de meeste ‘likes’ op facebook, ze heeft er meer dan 87 miljoen.

Waarom kijken? Shakira staat op het punt om haar ja-woord te geven. Ze loopt een bomvolle kerk binnen in een traditionele bruidsjurk, wanneer plots de twijfel toeslaat. Of zeg maar gerust paniek, want de zangeres kijkt verschrikt de zaal in en zet het vervolgens op een rennen. In haar outfit, dit ze de hele videoclip niet meer uittrekt, holt ze daarna door een schitterend landschap met op de achtergrond een reusachtig gebergte. Het heeft iets sprookjesachtigs. Als kijker wacht je vol spanning op antwoorden, maar die komen er niet. Het blijft bij mooie plaatjes, waarvan het moment dat Shakira’s bruidsjurk in brand staat het meest indrukwekkende is. Al met al is het dus toch best een tegenvaller, na zo’n veelbelovend begin. Dat Shakira een bloedmooie vrouw is weten we wel, maar dat dat voor de zoveelste keer als uitgangspunt wordt genomen begint toch wat te vervelen.

En de muziek? Een on-Shakiriaans nummer, in het begin nagenoeg kaal gestript van enige versiering, terwijl het refrein vervolgens klinkt als een bombastisch anthem. Bij mij weet de zangeres nooit echt een gevoelige snaar te raken, maar dat komt vooral door die bewust overslaande stem en het vibrato bij langgerekte noten. Dat haalt voor mij alle emotie uit het liedje, maar er zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die het juist prachtig vinden. Empire is in ieder geval een heel ander soort liedje dan we van haar gewend zijn.

Lees ook: Shakira / Rihanna – Can’t Remember To Forget You

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Shakira – Empire

  1. leny

    Prachtig Nummer met mooie video. Kan me niet vinden btw in de recentie hierboven!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>