Nieuwe muziek: Lady Gaga – Sire (Preview)

Terwijl Lady Gaga zich momenteel volledig op de jazz-muziek heeft gestort – ze staat in 2015 onder meer op het North Sea Jazz festival – is er een preview gelekt van een nieuwe nummer, genaamd ‘Sire’. Het is nog niet officieel bevestigd dat het daadwerkelijk nieuw materiaal is, maar Gaga heeft wel een aantal keer gerefereerd aan de titel.

Het is duidelijk dat Lady Gaga een nieuwe impuls nodig heeft voor haar carrière. Ze is hartstikke goed met in de jazzscene, waar ze ook redelijk wat waardering voor krijgt, maar het grote publiek is ze kwijtgeraakt. Met Artpop voelde ze de tijdsgeest niet zo aan als met haar eerdere platen Fame, The Fame Monster en Born This Way. Benieuwd of ze het tij met de nieuwe plaat kan keren. En ook al is ‘ie kort, de onderstaande preview klinkt alvast heel anders dan we van haar gewend zijn, en toch ook bijzonder veelbelovend. Ondertussen wachten we geduldig op de volgende zet van miss Gaga.

Lees ook: Lady Gaga / Tony Bennett – It Don’t Mean A Thing

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Nieuwe muziek: Lady Gaga – Sire (Preview)

 1. MASH

  Wordt tijd dat ze weer terug komt en succes boekt in de popmuziek. De hitlijsten zijn nu wel erg boring zonder haar…

    /   Reply  / 
  1. Spring410

   Nee liever niet, jazz gaat haar ook een pak beter af! Britney Spears haar comeback in 2015 daar kan je beter naar uitkijken!!!

     /   Reply  / 
   1. MASH

    Jazz gaat haar prima af maar ik zie haar toch liever de meesterlijke popmuziek maken waar ze een paar jaar geleden succes mee had.

    En met Britney Spears heb ik niet zoveel. Trouwens, haar zogenaamde ‘comebacks’(ik ben de tel kwijt) stellen nou niet echt veel voor aangezien ze nog niet eens zo lang geleden een album en een paar singles heeft uitgebracht die vrijwel niets deden in de charts. No offense. :P

      /   Reply  / 
    1. Spring410

     Britney heeft altijd zelf gezegd dat ze het woord comeback belachelijk vind. Maar ik ben akkoord, maar het laatste album was wel het enige album dat het niet zo goed deed (wegens een groot gebrek aan promotie en alle aandacht die naar vegas ging vermoed ik) maar ook GaGa laatste album was niet haar grootste succes he. Ik denk dat beide artiesten om die reden nu nog harder werken aan hun nieuwe album en daar kunnen we alleen maar blij om zijn :) .

       /   Reply  / 
     1. Niels

      Dat Lady Gaga’s laatste album niet haar grootste succes was komt door hele andere redenen dan iedereen denkt. Haar eerste single was Applause, daarna zou haar tweede single Venus zijn, maar Do What U Want werd volgens mij toen heel populair en toen moest ze snel een video daarvoor maken. Aangezien Lady Gaga een perfectionist is was dat voor haar heel moeilijk. Toen is ze een hele moeilijke tijd doorgegaan met ontslagen van allerlei mensen om haar heen. Met G.U.Y. wilde ze terugkomen, maar die sloeg helaas niet in. In die video zie je ook allerlei verwijzingen naar die periode.

        /  
 2. MASH

  Ja dat klopt idd. Maar wat ook een belangrijke reden is van het tegenvallen de succes, is dat Artpop gewoon geen goed album was. Als je Artpop en The Fame (Monster) met elkaar vergelijkt merk je een groot verschil. The Fame(Monster) was een commercieel album met veel sterke hitgevoelige popliedjes en Artpop zat vol met experimentele electropop, vervormde stemmen en vage lyrics. Prima dat ze experimenteert met andere muziekgenres, maar dat heeft haar op commercieel gebied de das omgedaan. Hierdoor werd ze ook genegeerd op de radio en ja zonder airplay gaat het snel bergafwaarts. Bijv. een artiest als Katy Perry (die rond dezelfde tijd doorbrak als Gaga) doet als jaren lang hetzelfde kunstje, maar wel met constant succes. Maar ik voorspel dat het wel weer goed komt met Gaga, ze heeft niet voor niets een paar Grammy’s achter haar naam staan en dat heeft mevr. Perry dan weer net niet. :P

    /   Reply  / 
 3. Sila

  Zowel Britney Jean & ARTPOP waren gewoonweg slecht. Beide veel te overgeproduceerd, van die dance rotzooi die 5 jaar geleden in was maar even wat heftiger is gemaakt om het uniek te laten lijken. Ik voorspel dat de tijd van Gaga en Spears hoog in de hitlijsten voorbij is.

    /   Reply  / 
  1. Spring410

   Klopt wel wat je zegt maar de hitlijsten zijn nooit te voorspellen… wie dacht er dat na 2 geflopte albums Mariah Carey in 2005 terug een nummer 1 zou hebben? Alles kan uiteindelijk zeker als het een echte sterke popsong is :)

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>