Nieuwe video: The Game/Lil Wayne – My Life


Wanneer je, zoals The Game, opgroeit in één van de gevaarlijkste steden van Amerika is de dood nooit ver weg. Ook als hij tijdens deze videoclip terugkeert naar zijn oude wijk verliezen er weer twee jonge jongens hun leven tijdens een mislukte overval. Business as usual voor de inwoners van Compton.

Geen wonder dat er op het kerkhof, waar het grootste gedeelte van de video is opgenomen, zoveel bekenden van The Game begraven liggen. Stiekem is My Life een hele persoonlijke single. Het is alleen omdat de gemiddelde MTV-kijker tegenwoordig de aandachtsspanne heeft van een krop sla dat The Game zoveel beroemde overleden mensen namedropt. Van Kurt Cobain en John Lennon tot de moeder van Kanye West, na afloop van deze video weet iedereen dat My Life handelt over dood en verlies.

En toch, en toch, ziet The Game er niet echt ongelukkig uit als hij door die onmiskenbaar slechte buurt loopt. Wat is dat toch voor een rare haat/liefde verhouding? Hij zingt er zelf ook al over: 'They took so many of my niggas, that I should hate the hood. But it's real niggas like me, that make the hood. Ridin' slow in that Phantom just the way I should.' Misschien moet je er wel gewoon geboren zijn om die tekst te begrijpen. Hoe dan ook, My Life is een indrukwekkende videoclip.

En de muziek?

Dood aan de Auto-Tune! Zelden heb ik me zo geërgerd aan het gehate effect als in deze song. Natuurlijk is het ook erg storend in al die nummers van Cher en Akon, maar dat is anders; daar had ik toch al een hekel aan. My Life is daarentegen bij vlagen kippenvelopwekkend mooi, maar wordt tijdens de refreinen grondig verpest door de robotstem van Lil Wayne. Eeuwig zonde. Hier krijgt The Game gegarandeerd spijt van als hij later, lang nadat de Auto-Tune hype is overgewaaid, terugkijkt op zijn carrière.

Zie ook:
- Nieuwe video: The Game/Keyshia Cole – Game's Pain
- David Banner/Lil' Wayne – Shawty Say
- Nieuwe video: Lil Wayne/T-Pain/Mack Maine – Got Money
- Nieuwe video: Lil Wayne – A Milli
- Nieuwe video: Lil Wayne – Lollipop

Met dank aan QS voor de tip.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Game/Lil Wayne – My Life

  1. benny

    Ik vind het een goed nummer. Je hoeft niet slim te zijn om te weten dat Lil Wayne niet met auto tune om kan gaan! Zonde van een mooi nummer zoals dit!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Nieuwe video: The Game/Ne-Yo - Camera Phone | Videoclips

  3. sharon

    ik vind de autotune bij lil’wayne wel meevallen,
    bij bijv. t-pain is dat nog veel erger

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>