Nieuwe video: Gwen Stefani – Now That You Got It


Deze bespreking staat hier op verzoek van heel veel mensen. Ooit had ik al eens gelinkt naar een korte preview van deze videoclip. En sinds hij daarna echt is uitgebracht wil iedereen weten wanneer ik nou eindelijk de volledige versie eens ging bespreken. Vandaag is het dan eindelijk zover, hoera! Maar, laten we het maar meteen zeggen, de videoclip valt tegen.

Het filmpje speelt zich af op een tropisch eiland dat af en toe verdacht veel weg heeft van Jamaica. Alleen is alles hier een beetje… vreemd. Ik kom er niet echt achter wat er precies is gebeurd, maar het tropische eiland ziet er voor het grootste van de video uit als een goedkoop in elkaar geplakt decor. Het filmpje zelf is best vrolijk en heeft een leuke vakantiesfeer, maar je moet als kijker wel bereid zijn om door de lelijke beelden heen te kijken voordat je daarvan kunt genieten. Het ziet er voor een artiest van haar kaliber allemaal erg goedkoop en amateuristisch uit.

Gwen's nieuwe clip doet nog het meeste denken aan die vreselijke videoclips van eind jaren tachtig/begin jaren negentig. Regisseurs dachten toen dat het hipper dan hip was om te experimenteren met dure computergraphics, maar eigenlijk was het daarvoor nog een paar jaar te vroeg en zagen die beelden er verschrikkelijk onnatuurlijk uit. Scenes zoals die waarin Gwen en haar Harajuku Girls op scooters door de jungle rijden nemen me weer helemaal mee terug naar die vreselijke tijd.

En de muziek?

Ik ken het origineel niet, maar deze remix met Damian Marley vind ik één van de minst leuke liedjes die ik Gwen Stefani ooit heb horen zingen. Op het eerste gehoor klinkt het net zo wild en eclectisch als haar allerbeste singles (Wind It Up, The Sweet Escape, etc), maar al heel snel blijkt Now That You Got It een wel erg eenzijdig liedje te zijn met nauwelijks variatie en een irritant refreintje waar een lelijke sirene doorheen loeit. Waarschijnlijk is het meer gericht op de dansvloer dan op de hitlijst maar toch, ik had me er meer van voorgesteld.

Zie ook:
- Nieuwe video: Gwen Stefani – 4 In The Morning
- Nieuwe video: Gwen Stefani – The Sweet Escape
- Nieuwe video: Gwen Stefani – Wind it up
- Geheime videoclip: Gwen Stefani – Serious
- Nieuwe video: Gwen Stefani – Early Winter

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nieuwe video: Gwen Stefani – Now That You Got It

  1. Debby

    Heb niet eens de moeite genomen om verder te luisteren. Vréselijk irritant nummer! Maar even beoordelen dan..

    - De muziek:
    Zoals ik al zei, vreselijk irritant! Niet alleen dan ‘t refrein “Now that you got it, what you gonna do about it?” (wat zo’n 8x word gezongen) maar ook de héle tekst. Pff, werd er gek van! Toch erg jammer, vond bijvoorbeeld “Wind It Up” en “Sweet Escape” érg lekker klinken. Dit vind ik 10x niks..

    - De videoclip:
    Idd Erik, heeft veel weg van Jamaica. Sterker nog, ik geloof dat de clip óp Jamaica moet lijken. Neem bijvoorbeeld ‘t Bob Marley-achtige petje van Gwen of die Damian Marley (de zoon van Bob??!!) Of anders de kleuren achter Damian, rood-geel-groen.. Ik vind ook de clip helemaal niks.

      /   Reply  / 
  2. Dennis

    Vind de clip verdacht veel lijken op Don’t lie van The Black Eyed Peas

      /   Reply  / 
  3. Nathalie

    Die knotjes :)
    Ik vind het liedje helemaal niets en de clip ook niet. Maar hoe ze zich heeft gestyled is net als in haar No Doubt tijd. Dat vind ik dan wel weer cool aan de clip.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>