Nieuwe video: John Legend – Heaven


Dit is alweer zo'n breeeeeedbeeld video waarbij het eigenlijke beeld wordt gereduceerd tot een smal streepje midden op je tv. Dat moet er eentje zijn van Hype Williams. En inderdaad, na wat zoekwerk blijkt Hip Hop's beroemdste regisseur deze nieuwe van John Legend gemaakt te hebben. In ieder geval gebruikt hij nu simpelweg zwarte balken en geen rozen, berglandschappen of kitscherige schilderijlijsten zoals in het recente verleden. Laten we daar dan maar dankbaar voor zijn.
Voor de rest is er hier weinig te zien dat echt de moeite waard is. Het liedje heet Heaven, en dat betekent natuurlijk veel opnames in een kerk, opnames in de tuin van een Victoriaans landhuis en opnames van schaarsgeklede dames. Over die dames valt deze keer wel iets interessants te vertellen.

Wellicht geïnspireerd door de locaties heeft Hype ze ongeveer zo laten poseren als de modellen in beroemde schilderijen uit de Renaissance periode van de schilderkunst. Aardig gevonden, maar de connectie is wel heel erg losjes. Ik ben geen expert, maar het komt op mij eerder over alsof hij "ongeveer" de sfeer van die schilderijen probeerde te benaderen dan dat hij echt replica's heeft willen maken. Het eindresultaat is in ieder geval niet heel veel interessanter dan de gemiddelde andere video van Hype Williams anno 2006. Wat is er toch gebeurd? Vroeger was deze man echt een innovator en heeft hij min of meer in zijn eentje het gezicht van de Hip Hop video bepaald. Tegenwoordig valt hij eigenlijk alleen nog maar op vanwege die extreme vorm van breedbeeld. Zonde hoor.

En de muziek?

Ik begin er langzaam een beetje aan te wennen, maar Kanye West geeft John Legend in dit nummer toch wel een héél modern geluid om tegenaan te zingen. Het is niet echt slecht, maar na de verbluffend mooie single Save Room die juist uitblonk in puurheid en eenvoud is dit nummer even schrikken. De stem van John Legend blijft schitterend, maar dat schelle refrein met de "heaven only knows" sample past er eigenlijk totaal niet bij. De muziek op zichzelf is goed, de stem is (uiteraard) ook goed, maar de combinatie wringt een beetje. Misschien had Kanye deze productie beter kunnen bewaren voor één van zijn eigen solo-albums.

Zie ook:
- Nieuwe video: John Legend – Save room
- Nieuwe video: John Legend – P.D.A. (We Just Don't Care)
- Nieuwe video: John Legend – Stereo
- Nieuwe video: John Legend – Another Again

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: John Legend – Heaven

  1. denise

    ieksss ..!!!

      /   Reply  / 
  2. Roooos

    LOVE IT !!!!!!! :D

      /   Reply  / 
  3. jobb

    Super!
    Ik vind zijn derde single (P.d.a – we just don’t care) nóg beter. Ook ‘Stereo’, ‘Where Did My Baby Go’, ‘Maxine’ en het prachtige ‘Slow Dance’ zijn geweldig. Topalbum!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>