Nieuwe video: Ne-Yo – Closer


Ze was nog maar net thuis van haar Amish-avonturen met Anouk, of ze zat alweer in Californië om de nieuwe clip van Ne-Yo op te nemen. Als je het ons vraagt stevent regisseur Melina Matsoukas keihard af op een fikse burnout, maar gelukkig lijdt haar werk er nog niet onder. Closer is alweer een vlijmscherpe pop-video zoals ze niet vaak meer gemaakt worden.

Op papier klinken de ingrediënten van de clip nog niet erg sexy. Een motorfiets en vier danseressen. Is dat het nou? Maar dan heb je nog niet gezien hoe Melina dat alles aan elkaar plakt. Het hele plaatje klopt op een manier die je maar zelden meemaakt. De poses, de danspasjes, de spotlights, alles werkt mee om Ne-Yo eruit te laten zien als een echte, larger than life, popster.

Ondertussen zorgt razendsnelle hyper-editing ervoor dat de hele clip pulseert op het ritme van de muziek. Een effect dat nog eens wordt benadrukt door de tekstflarden die in de beste karaoke-traditie precies op tijd in beeld komen. Het is alleen de allerbeste regisseurs gegund om op deze manier een memorabele clip op te bouwen uit vrijwel niets. Respect voor Melina!


En de muziek?

En over popmuziek gesproken, Ne-Yo overtreft zichzelf met een nummer dat nu al klinkt als een tijdloze klassieker. Ik hoor wat echo’s uit de jaren tachtig, maar zonder dat het storend ouderwets klinkt. Denk eerder aan een moderne update van een typisch Hall & Oates liedje. En ik hoop dat Ne-Yo dat opvat als een compliment.

Zie ook:
- Nieuwe video: Ne-Yo – Can We Chill
- Nieuwe video: Rihanna/Ne-Yo – Hate That I Love You

Met dank aan MASIS voor de tip!

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Nieuwe video: Ne-Yo – Closer

  1. Lea

    Ik vind dit het beste neyo nummer ooit gemaakt tot nu toe.En de clip ziet er ook perfect uit.dit gaat zkr scoren.Ben benieuwd naar zijn album.

    Hier een preview van Solange Knowles(Beyoncé’s jongere zuster) – I Decided

    http://www.youtube.com/watch?v=ebwU6A1c7kw

      /   Reply  / 
  2. Robin

    BLEGH! Zijn stem is echt zo vreselijk eentonig en zeikerig, ik kan het serieus niet aanhoren. Leuk voor de fans, niet voor mij.

      /   Reply  / 
  3. Eefjjuh

    Heerlijk.. nieuwe muziek van ne-yo.. :D
    clip vink ook leuk gedaan….super mooi gedaan..

      /   Reply  / 
  4. iat

    whooooo de is egt de beste die hij heeft gemaakt !!!! en de clip is ook mooi ik kan nii w8en op die album

      /   Reply  / 
  5. Kiss

    héél mooi liedje echt waar!

      /   Reply  / 
  6. Debby

    Wow, wat een gaaf nummer! Klinkt idd als een moderne Hall&Oates. Vind de clip helemaal geweldig en het nummer is gewoonweg super!!

      /   Reply  / 
  7. Angelique

    zijn nieuwe album heet year of the gentleman

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nieuwe video: Ne-Yo - Mad | Videoclips

  9. Pingback: Nieuwe video: Solange – I Decided | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>