Nieuwe video: Alicia Keys / Nicki Minaj – Girl On Fire (Inferno version)

Ik vond de afwezigheid van Nicki Minaj in Girl on fire al opvallend, aangezien videoclips opnemen haar favoriete bezigheid lijkt. Maar ik was te vroeg, want ze heeft toch weer een gaatje gevonden in haar agenda. Er is nu namelijk een tweede versie verschenen met Alicia Keys én met Nicki. Of eigenlijk is het gewoon exact dezelfde clip, maar is Nicki er tussen geplakt.

Eigenlijk geldt dus wat ik de vorige keer al schreef: Alicia Keys steelt de show als handige huisvrouw, die voor alles een oplossing heeft. Ze stelt iedereen om haar heen tevreden en straalt als nooit tevoren. Nicki maakt de clip misschien nog speelser door haar opvallende verschijning. (Voor haar doen overigens ingetogen in deze clip.) Op 2:57 is een handig maniertje bedacht om de zangeres er tussen te plakken: namelijk op de televisie waar de kinderen ‘s avonds naar liggen te kijken. Zo verschijnt Nicki alsnog in de clip, waardoor haar videoclip-rijke palmares zich weer uitbreidt.

De muziek
De haast fluisterende toevoeging van Nicki Minaj maakt het nummer nog nét iets hypnotiserender. Verder is het heerlijk bombastisch, gebonden door Alicia’s krachtige uithalen. Het nummer – dat steunt op een industriële zware beat – heeft alle facetten van een echte Keys-track. Vooral de bridge vanaf 2:15 is ook weer ijzersterk.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Alicia Keys / Nicki Minaj – Girl On Fire (Inferno version)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>