Nieuwe video: Justin Timberlake – Not A Bad Thing

notabadthing

Justin Timberlake had vorig jaar zoveel inspiratie dat hij niet één, maar twee splinternieuwe albums uitbracht. Inmiddels zijn daar de nodige singles van getrokken. Not A Bad Thing is alweer de derde single van het tweede deel van The 20/20 Experience 2. Justin heeft zelf meegeschreven aan het nummer en het is geproduceerd door Timbaland. De officiële videoclip ging in première bij de talkshow van Ellen.

Lees ook: Justin Timberlake – Take Back The Night

Waarom kijken? Achter deze videoclip gaat een verhaal schuil. (Of er is een verhaal gecreëerd voor de buzz, dat weet je natuurlijk nooit, maar we gaan er maar even vanuit dat het daadwerkelijk gebeurd is.) Een man zou zijn vriendinnetje ten huwelijk hebben gevraagd in een trein op dit bewuste nummer van Justin Timberlake. Dat vond de zanger zó leuk dat hij geprobeerd heeft het koppel te vinden, maar dat is tot op de dag van vandaag niet gelukt. Daarom dient de videoclip van Not A Bad Thing tevens als zoekactie. De hashtag #haveyouseenthiscouple staat centraal en is te zien op posters, samen met een geanimeerde versie van het verloofde stel. Allerhande mensen zijn op de been om de tortelduifjes te vinden. Tussendoor komen ook nog andere koppels aan het woord om te vertellen wat zij onder liefde verstaan. Amerika smult van dit soort clips. Ik vind de zoekactie tof, maar die ‘spontane’ (lees: totaal geënsceneerde) gesprekjes hadden niet gehoeven.

En de muziek? In de videoclip wordt Not A Bad Thing omschreven als een ‘epic lovesong’, maar dat ik vind ik toch echt veel te veel eer voor dit albumvullertje. Waar de lange outro’s op het eerste deel van The 20/20 Experience nog een creatieve vondst waren, vind ik ze op het tweede deel – en ook op dit nummer – veelal gezocht en oninteressant. Een nummer hoeft niet per se vijf minuten te duren, zeker niet als er zo weinig afwisseling in zit. Dit liedje is zoals de titel al omschrijft ‘not a bad thing’, maar ook niet bijzonder goed.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Justin Timberlake – Not A Bad Thing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>