Nieuwe video: Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This

onlylove

Voor haar meest recente album werkte Paloma Faith onder anderen samen met Pharrell Williams. Dat was duidelijk te horen op de eerste single I Can’t Rely On You. Maar voor de opvolger kiest Paloma voor een ander geluid. De keuze is namelijk gevallen op een ballade vol liefdespijn: Only Love Can Hurt Like This.

Waarom kijken? Waar haar vorige videoclip nog bulkte van de verwarrende symboliek, is Only Love Can Hurt Like This juist heel erg concreet. De titel zegt het eigenlijk al: alleen liefde kan zoveel pijn doen. En dus zien we Paloma Faith enerzijds vrijend met haar minnaar, terwijl ze even later eenzaam in de stromende regen loopt. Ze wordt compleet meegezogen in een alles absorberende verliefdheid. Van zielsgelukkig naar schreeuwend van verdriet, en dat alles door één persoon. Fijn dat deze videoclip vooral inzoomt op dat contrast en niet zo zeer op de mogelijke oorzaken. Soms zijn die namelijk helemaal niet zo belangrijk. Mooie clip weer van Paloma!

En de muziek? En wat een wáánzinnig goed nummer, dit. Paloma is natuurlijk sowieso een begenadigd zangeres, maar met Only Love Can Hurt Like This valt alles op zijn plek. Die tekst, die beleving, die blazers, dat dramatische refrein en dan halverwege die octaaf omhoog. Kippenvel. Als een scherp mes dat dwars door je ziel snijdt. Ik heb zo’n vermoeden dat dit nummer voor de definitieve doorbraak van Paloma Faith gaat zorgen. Dat kan toch bijna niet anders?

Lees ook: Paloma Faith – I Can’t Rely On You

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: Paloma Faith – Only Love Can Hurt Like This

  1. LUUK

    Zow wat een strot heeft die vrouw!

      /   Reply  / 
  2. MASH

    Ik snap gewoon niet dat zij niet op dezelfde hoogte staat als bijv. een Adele. Geweldige zangeres en uitstraling!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>