Nieuwe muziek: Sam Smith – Writing’s On The Wall (James Bond Theme)

Na een hoop ge-welles-nietes werd twee weken geleden eindelijk bekend dat Sam Smith de nieuwe Bond-song heeft gemaakt. Writing’s on the Wall is de opvolger van Adele’s Skyfall en is nu in zijn geheel te beluisteren. 

Het is altijd een goed bewaard geheim wie de prestigieuze soundtrack mag opnemen, maar deze keer was het door wel erg veel mysterie omgeven. De naam van Sam Smith was al meerdere keren gevallen, maar de zanger ontkende (en loog dus) glashard. Dit alles om in de aanloop naar de filmrelease flink wat aandacht te genereren. En dat is dus wederom gelukt. Sam Smith plaatst zich hiermee in het rijtje van Shirley Bassey, Tina Turner en recenter Alicia Keys en Madonna. Hij is overigens één van de weinige mannen op die lijst.

Writing’s On The Wall is een klassieke Bond-song geworden; groots, meeslepend en met veel strijkers. Ik had verwacht dat het nummer aan het einde een grote climax zou hebben, maar dat valt mee/tegen. Op het eerste gehoor vind ik ‘m misschien iets téveel voldoen aan een typisch Bond-nummer. Maar wellicht pakt ‘ie me meer als ik ‘m een paar keer gehoord heb. Vocaal is het natuurlijk, zoals we van Sam Smith mogen verwachten, spot on.

Lees ook: Disclosure / Sam Smith – Omen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe muziek: Sam Smith – Writing’s On The Wall (James Bond Theme)

  1. 007himself

    Slecht zeg, doe mij maar Skyfall….

      /   Reply  / 
  2. MASH

    Geen slecht nummer, maar ook niet echt geweldig zoals Skyfall. Sam Smith is een goede zanger, maar had eerder gehoopt op Sia, Lana Del Rey of Lady Gaga voor het nieuwe Bond-theme dit jaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>