Nieuwe video: Jason Derulo / Snoop Dogg – Wiggle

wiggle

Met het album Talk Dirty heeft Jason Derulo zich weer helemaal terug op de muzikale kaart geplaatst. Met name door gebruik te maken van slimme melodietjes. De volgende single die van deze succesvolle plaat wordt afgehaald is Wiggle, een samenwerking met Snoop Dogg.

Waarom kijken? Jason Derulo onderscheidt zich doorgaan met niet al te seksistische videoclips. Dat in tegenstelling tot veel van zijn hiphop-collega’s. Maar met een nummer als Wiggle is dat natuurlijk wel erg lastig. Dus of het nou komt door het onderwerp, of door de inbreng van Snoop Dogg, hier overschrijdt Jason toch een bepaalde grens. Dan kan ‘ie nog zo’n onschuldige twinkeling in zijn ogen hebben. Vrouwen worden namelijk (weer eens) afgeschilderd als lillende lappen vlees. Schudden, zullen ze. Schudden, drillen, schokken met die billen. Het geheel is opgeleukt met kleurrijke achtergronden, scènes langs het zwembad en grappige accessoires (onder andere een lekkend ijssculptuur van een vrouwenlichaam). Maar toch krijg ik na het zien van deze video de neiging om te zeggen: Wiggle zelf!

En de muziek? Bubble, shake, jiggle, joggle, quake, wobble en wag hadden we al. En nu dus ook Wiggle. Het betekent weer precies hetzelfde; vrouwen dienen hun achterwerk met een vloeiende beweging richting de horizon te ‘wiebelen’. Mannen kunnen er desgevraagd een ferme pets op geven. Van het onderwerp zal niemand nog opkijken, maar het is wel verpakt in een aanstekelijk liedje met een zeurderig (maar oh zo verleidelijk) fluitje in het refrein. Jason lijkt dus verder te gaan met zijn commerciële zegetocht. Na het balkan-riedeltje en het trompetgeschal heeft hij opnieuw iets gevonden om de radiostations mee te verblijden.

Lees ook: Jason Derulo – Trumpets

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>