Nieuwe video: Eminem – Rap God

rapgod

Waarom kijken? Er is veel, heel veel te zien in Rap God, de nieuwste videoclip van Eminem. Zo persifleert de rapper Max Headroom, een Brits televisiekarakter uit de jaren ’80. Dit figuur werd destijds ook wel neergezet als ‘s werelds eerste computerbestuurde televisiepresentator. Het geeft een vrolijke en kleurrijke touch aan de clip, terwijl we in andere scènes juist de donkere kant van Eminem zien. Dan rapt hij vanonder zijn capuchon tegen een opgezweepte menigte (waarvan niemand géén hoofddeksel draagt). De leukste fragmenten zijn echter die waarin Eminem zich begeeft in een computerspel. Zie hem bijvoorbeeld transformeren tot een levende Super Mario op 2:59. Al met al is Rap God behoorlijk overweldigend, en onderstreept daarmee nog maar eens dat Eminem meer dan terug is.
En de muziek? De tongtwisters zijn briljant in dit nummer, dat is Eminem op zijn best. Als je deze spraakwatervallen wilt volgen, moet je ook eens de lyric video bekijken. Goed nummer dus met een eenvoudige beat, alleen een behoorlijke bummer dat er weer verschillende homofobe teksten in zitten.

Lees ook:Nieuwe video: Eminem – Berzerk

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe video: Eminem – Rap God

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>