Lady Gaga’s vleesjurk

meatdress
Okee, dus Usher heeft deze week onze poll gewonnen, maar oplettende clipfans hebben vast gemerkt dat er afgelopen weekend nog veel grotere prijzen zijn uitgereikt. Inderdaad ja, de jaarlijke MTV Video Music Awards. Lady Gaga was de grote winnares met acht (!) zilveren astronauten, maar dat hadden we al verwacht. Waar we echter wel van opkeken was dat niet Telephone maar Bad Romance de meeste prijzen in de wacht sleepte, inclusief de felbegeerde Video Of The Year Award. WTF!? Onze favoriet Telephone won alleen een troostprijs voor Best Collaboration. De populariteit van het liedje woog blijkbaar weer eens zwaarder dan de kwaliteit van de clip.

Hoe dan ook, toen Lady Gaga haar prijs voor Video Van Het Jaar in ontvangst kwam nemen droeg ze A. een jurk die was gemaakt van rauwe biefstukken, vroeg ze presentatrice Cher B. of die haar “meat purse” even wilde vasthouden (Amerikaanse straattaal voor het vrouwelijke geslachtsorgaan) en gaf ze C. een a cappella voorproefje van haar volgende album Born This Way. Dat lijken ons minstens drie redenen om het onderstaande filmpje te willen bekijken.

1. Usher/Pitbull – DJ Got Us Falling In Love Again (48 stemmen)
2. Alexandra Burke – Start Without You (27 stemmen)
3. MGMT – Congratulations (25 stemmen)
4. Linkin Park – The Catalyst (21 stemmen)
5. Armin van Buuren/Sophie Ellis-Bextor – Not Giving Up On Love (18 stemmen)
5. Natasha Bedingfield – Touch (18 stemmen)
5. Riva Starr – I Was Drunk (18 stemmen)
6. Trey Songz/Nicki Minaj – Bottoms Up (13 stemmen)
7. Esben & The Witch – Marching Song (7 stemmen)
8. Björk – The Comet Song (6 stemmen)
9. The Script – For The First Time (4 stemmen)
10. Bridgit Mendler – How To Believe (3 stemmen)

Het minst slechte van videoclips.blog:

- Paniek! Lady Gaga heeft niet gewonnen!
- Nieuwe rubriek op videoclips.blog: gesignaleerd
- De alternatieve werkelijkheid van Megaforce
- Je gelooft je ogen niet (wij ook niet)
- De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog
- uǝuuıʍ ǝʇ ןןod ǝzuo uǝƃǝɹʞ ɹɐɐʞןǝ ɹooʌ ɹǝǝʍ ɥɔoʇ ʇǝɥ sɐǝd pǝʎǝ ʞɔɐןq ǝpuǝןǝʌɹǝʌ ǝıp ǝoɥ
- Brievenrubriek deel 2: nog meer antwoorden op vragen
- Aaaawwww
- VCPB lezersrubriek: eindelijk antwoorden!
- Ciara wint prijs voor videoclip
- Twiet twiet, de beste video’s van week 20
- Adele maakt de populairste videoclip van week 19
- En de populairste videoclip van week 18 is geworden…
- Tandenpoetsen met videoclips.blog
- Een eerbetoon aan Dougal Wilson
- Writer’s block
- Een kopje thee met Leona Lewis – over de populairste video van week 38
- …waarin we Milow’s coverversie aan Timbaland zelf laten horen
- Ik heb een iPod!
- Een kopje thee met Rihanna - over de populairste video van week 30
- Onverwachts bezoek (de populairste video van week 27)
- Een feestelijke prijsuitreiking bij de Jonas Broeders
- Welke ex-Destiny’s Child zangeres scoorde de populairste video van week 21?
- De populairste video van week 20, toegepaste wiskunde
- De populairste video van week 19: een duister complot van de Vorticons
- Hoe Chris Brown toch weer de populairste video van week 18 werd
- Dus wat waren de populairste vier minuten van week 14?
- Begging you for mercy! De populairste video van week 13

facebook share facebook share

30 Reacties // Reageer

30 thoughts on “Lady Gaga’s vleesjurk

  1. MASIS

    Echt gestoord gewoon maargoed we konden dit van haar verwachten. Dit is niet meer hip of mooi maar gewoon psychisch gestoord. Blijkt maar weer eens dat het niets meer is dan een aandachtsgeile you know what. Te ziek! Als het fake was okee maar het was dus blijkbaar gewoon echt. Ach ja laat haar maar genieten zolang ze dat nog kan want voordat ze het weet staat zij vlees te braden in 1 of ander fast food keten…

    Geweldige show was het trouwens! Beste optredens van: Usher, Eminem/Rihanna & Kanye West. Ook leuk om Cher weer eens te zien en Chelsea was echt een geweldige host. Supergrappig.

    Usher terechte winnaar voor Beste video van week 35 overigens! Zelf ook op gestemd.

      /   Reply  / 
  2. Joost

    Ach, de enige prijzen die écht tellen zijn de stemmen op videoclips.blog. De rest is alleen maar afleiding :)

      /   Reply  / 
  3. Jeroen65

    En ja hoor het is GaGa weer gelukt. Weer moet ze de wereld shockeren met 1 van haar outfits. Kom op hoe laag ben je als je in een jurk van echt vlees gaat lopen. Alles moet weer om haar draaien en dan ook nog dat nep huilen?? Come?! Ze wil zo graag uniek en ‘different’ zijn, maar hoe speciaal is haar muziek nou. Ze doet net alsof haar teksten speciale diepe betekenissen hebben. Bullshit!!! Het is gewoon doodnormale popmuziek, opzich niks mis mee… maar ze moet niet zo doen alsof haar muziek zo speciaal en vernieuwend en diepgaand is. Want dat is het gewoon niet. Laat haar maar eens normaal doen, normale kleding dragen en proberen indruk te maken als artiest en niet als een wandelende freakshow die zo aandachtgeil is dat ze alles doet om te schockeren om zo weer in de publiciteit te komen… BAH!!

    Meer en meer mensen worden haar zat en ik geef ze gelijk. Ga zo door gaga en mensen worden je zat en ruilen je zo in voor iemand anders!

      /   Reply  / 
  4. Desmo

    Ik begrijp totaal dat mensen dit echt niks vinden, ik persoonlijk vind het een geweldige jurk, maar om dan te zeggen dat ze nephuilt?
    Ze heeft 8 awards gewonnen, met eentje voor video of the year, mag ze dan niet even huilen van geluk? Dat je die awards krijgt betekent toch iets. En Jeroen, ze heeft nog nooit gezegd dat haar muziek vernieuwend is, en ook niet diepgaand.Maar wat jij meer met Gaga hebt, heb ik meer met Ke$ha. Ke$ha wilt blijkbaar gezien worden als een dronken snol. Die mag van mij ook wel is normaal doen.

    Ik moet trouwens ook zeggen dat ze er voor het eerst weer is “mooi” uitzag. Dit lange haar staat haar nog het mooiste.

    Ik zelf vond de VMA’s erg tegenvallen, qua optredens vooral. Taylor Swift was nog oké, maar Usher klonk voor geen meter. Eminem vond ik wel echt tof, alleen verpestte Rihanna het, omdat ze buiten de maat zong. Chelsea was echt leuk ja.

    Voor weer eventuele haatreacties, i’m born this way.

      /   Reply  / 
  5. Jeroen65

    GaGa heeft roept wel degelijk meerdere malen dat haar muziek heel diepgaand en dat de lyrics ‘eigenlijk’ over diepgaande dingen gaan. Bullshit! En ik vind het vrij fake als je 1 seconde huilt en vervolgens dood leuk verder praat. Nee sorry ze is gewoon hardstikke fake! Maarja laat haar maar zo doorgaan. Mensen spugen haar nu steeds meer/vaker uit. Als ze zo door blijft gaan zijn we over een tijdje (gelukkig) van haar af!

      /   Reply  / 
  6. Arthur H.

    @Jeroen65 Hoe groter ze wordt als ster, hoe meer haat ze zal ontvangen. Maar dat maakt niet uit, want ze heeft genoeg fans om al het ‘haat’ ruimschoots goed te maken. Blijf jij maar lekker dromen dat ze ooit weg zal gaan, maar dat gebeurt toch niet. Ze zal alleen nog maar groter worden.

      /   Reply  / 
  7. timsim

    erg jammer dat ze verschrikkelijke muziek maakt…ik kan haar zeer waarderen als artiest/performer, ik denk ook dat ze kunst wat toegankelijker maakt….maarja bij een groot publiek hoort commerciële pop muziek en helaas is dat niet mijn ding.

      /   Reply  / 
    1. Joren

      Ik hoor eigenlijk veel liever Lady Gaga dan 80% van de rest van de top 40. Ik snap het gebash op Lady Gaga van het alternatieve publiek (daar hoor ik ook bij) niet echt. Ik bedoel, ik ben zeker geen fan, maar ze weet tenminste wat ze doet en is niet gewoon een popje dat toevallig een goed productieteam achter haar heeft staan die eigenlijk al het werk doen. Of iemand die werkelijk elke week weer een nieuwe ‘beat’ uitpoept (David Guetta) die exact hetzelfde klinkt als de vorige. Of ‘rockbands’ die eigenlijk zelf ook wel weten dat ze echt geen rock maken, maar pop waar toevallig een verdwaalde gitaar in is gekomen.

        /   Reply  / 
  8. Debby

    Ik heb me eigenlijk een beetje geërgerd dat zij zowat de meeste awards mee had genomen. Ik bedoel, het werd meer een Gaga Show. Die awards en die afzichtelijke kleding.. Katy Perry keek steeds weer ontzettend “bedroefd”, soms haast geirriteerd dat Gaga steeds d’r awardje kon ophalen. Iemand dat ook gemerkt? Ik had Katy sowieso een award of 2 gegunt, aangezien California Girls een geweldige clip was en zij gewoon een betere entertainer is dan Gaga.. Katy zag die avond er trouwens geweldig uit!! Had ook wel mogen gezegd worden, ipv die headline die over Gaga gaan. Ik hoop dat andere artiesten volgend jaar ook eens wat meer de kans krijgen. Heb zo niet echt veel zin meer om de VMA’s te volgen, aangezien ik dat wél elk jaar probeer. Wat betreft de optredens..ik weet niet.. ergens vond ik de show vorig jaar wat leuker. Vond eerlijk gezegd het optreden van Usher nog het meeste boeiender. Was dit jaar ook veel HipHop & R&B optredens. Bijna dat het in het teken daarvan viel, een R&B avond..

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Helemaal mee eens Debby! Het leek inderdaad net de GaGa show wel en het had van mij ook wel allemaal wat minder gemogen. Katy Perry maar ook Usher, Kesha & B.o.B. verdienden zeker wel een paar awards. Al was het er maar 1. Nu ging GaGa gewoon met vrijwel alle belangrijke prijzen naar huis alsof de wereld niks anders te bieden heeft maar okee. Volgend jaar zal dat vast wel weer anders zijn of niet als ze hits blijft scoren en mensen het waarderen.

        /   Reply  / 
      1. Debby

        Ugh, als het volgend jaar allemaal wéér om Miss Gaga Shocking Monster gaat draaien, schijf ik de VMA’s af. Ik kijk omdat ik wil zien dat er artiesten zijn die een VERDIENDE award mee naar huis slepen. Niet omdat een hype die overtreft. Word er zo moe van. Overal hoor en zie je die aandachttrekkerij.. Is she like taking over the world?? Alsteblieft niet, is en blijft een overrated hype voor mij en daar blijf ik bij. Zijn er mensen die dit allemaal wel normaal, artistiek, geloofwaardig en helemaal fantastisch vinden, prima, niet mijn probleem, maar laat de VMA’s weer zijn zoals ze destijds waren!!!!! Iedereen een degelijke kans graag, gosh.

          /   Reply  / 
        1. MASIS

          Ja vind ik ook maargoed die tijden zullen vast ook wel weer een keer komen! Ze kan niet altijd blijven scoren he!

            /   Reply  / 
    2. Desmo

      Er valt weinig aan te doen dat Gaga ze mee naar huis nam, het publiek koos, er was geen jury ofzo. Anders was het heus allemaal wel anders gelopen.

        /   Reply  / 
  9. Simon

    Ach ja, daar hadden we MASIS weer.
    Eerlijk gezegd ben ik Gaga ook wat beu aan het worden – vooral dat littlemonsterdingsekte vind ik niet cool; vroeger was ze raar en grappig, en nu is ze zo’n … “diepgaand” mens.
    Haar muziek blijf ik in ieder geval goed vinden.

    De jurk in kwestie vond ik er echt heel erg over gaan in het begin, maar nu vind ik hem best.. interssant. Iedereen zit maar te roepen hoe walgelijke en vies en gemeen het is om vlees te dragen, maar ik vind het wel eens goed dat mensen weer even beseffen dat het vlees dat we dagelijks eten, eigenlijk van dode dieren komt.

    Oh, en Katy Perry vind ik eigenlijk een beetje asociaal. :)

      /   Reply  / 
    1. MASIS

      Ja tuurlijk ben ik er weer. Heb je daar problemen mee als ik vragen mag? Neem aan dat iedereen hier gewoon zijn mening mag geven. Ik heb daar net zoveel recht op als jij.

        /   Reply  / 
    2. Joren

      De mensen die het hardste roepen, dragen morgen waarschijnlijk weer een leren broek.

      Katy Perry vind ik best, zolang ik het maar niet hoef te horen.

        /   Reply  / 
    3. Debby

      Katy asociaal? Dan zou ik wel heel graag willen weten wat de definitie voor jou is van “asociaal”, hier genoemd door jou aan Katy. Ik zou zeggen, dat zij de meest down to earth persoon is in de muziek industrie.. En iemand die down to earth is, beide benen op de grond heeft, een eigen maar never over de top stijl heeft en een statement neerzet met het hoge pin-up gehalte, is in mijn ogen NIET asociaal. Totaal 2 verschillende uitdrukkingen. Vind Gaga anders steeds meer asocialer worden. Neem aan dat het overduidelijk is waarom en de tientallen redenen..

        /   Reply  / 
      1. Rik

        Ik denk dat hij bedoelt dat Katy niet bepaald blij was toen Gaga de awards won, en ook niet haar best deed dit te verbergen. Dit in tegenstelling tot haar collega’s Ke$ha en Florence Welch, die ik oprecht zag klappen en glimlachen. Maar ik vind dat Katy groot gelijk heeft, ze had zelf op een award gehoopt en die kreeg ze niet, ik snap haar teleurstelling.

          /   Reply  / 
        1. Joren

          Iedereen hoopt op een award en in mijn mening heeft iemand als Florence Welch (Florence & The Machine) deze meer verdiend dan Lady Gaga en zeker meer dan Ke$ha of Katy Perry. Maar zei gaf blijkbaar geen teken van teleurstelling.

          Als je het over down to earth hebt, dan kun je het beste eens kijken naar Jónsi/Sigur Rós.

            /   Reply  / 
        2. Martin

          Dat is meer wederzijds. Lady Gaga en Katy Perry liggen elkaar niet, dat is al even bekend.
          En als er iemand asociaal is, dan is het Lady Gaga. Zeker Katy Perry niet. Zij heeft respect voor anderen, Lady Gaga duidelijk niet.

            /   Reply  / 
          1. MASIS

            Ja idd. Wat een belachelijke opmerking om Katy Perry asociaal te noemen, ook totaal nergens op gebaseerd. GaGa is pas asociaal en aandachtsgeil maar sommige mensen hier (zeker van de Monsters fanclub) willen dat gewoon niet snappen.

              /  
          2. Joren

            Ok, vandaar. Ik volg het niet zo.

              /  
          3. Desmo

            Ofcourse, ik begrijp hem…
            Gaga wilt de wereld veranderen alleen maar voor zich zelf….
            De aap komt uit de mouw hoor!

              /  
  10. Bart

    Ik vind het vreselijk. Ze is echt verschrikkelijk goed. Maar vlees dat eet je. Dat ga je niet als jurk gebruiken.

      /   Reply  / 
    1. Joren

      Je draagt ook nooit leer? Of kan dat wel?

      Ik bedoel, zo’n vleesjurk is inderdaad erg ‘apart’, maar de meeste mensen beseffen niet dat ze met hun leren schoenen exact hetzelfde doen.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Dat klopt inderdaad wel.

          /   Reply  / 
  11. Simon

    Ik doelde idd op Katy Perry’s reactie. Dat vond ik erg onprofessioneel.
    Daarbij vind ik die vleesjurk ook echt BAH, echt verschrikkelijk lelijk, en dan nog die pruik erbij, ze was echt niet om aan te zien. Maar je moet haar wel bewonderen xD

    En nee, ik ben zeker geen Little Monster, want dat vind, ik zoals eerder aangegeven, erover gaan. In ieder geval weet Gaga zeer goed waar ze mee bezig is.

    En persoonlijk vond ik de vleesjurk toch echt geslaagder dan de cupcakes-bh. [a]

      /   Reply  / 
    1. Simon

      Oh en Erik, zie jij toevallig een verband tussen “Once you kill a cow, you gotta make a burger” en die jurk? =D Dáar zou dan pas over nagedacht zijn!

        /   Reply  / 
    2. Debby

      Verschil tussen Katy en Gaga? Gaga doet teveel d’r best, ookal wéét ze dat ze allang haar statement heeft neergezet. Shockeren om te shockeren, over en over. Katy? Zij hoeft niet te shockeren of over de top te gaan om zichzelf te bewijzen. Katy voegt alleen iets extra’s aan, maar veranderd zich niet. Dat is het verschil tussen Katy en Gaga.

        /   Reply  / 
  12. PINHEAD

    Nou zo shocking vond ik die vleesjurk niet hoor. Het ziet er idd raar en vies uit, maar als je bijv leer of echt bond draagt doe je exact hetzelfde. Die eerste jurk vond ik veel mooier.(die bruine, met die veren op haar hoofd en die klompschoenen van een halve meter hoog!) Ik snap idd ook niet dat niet ‘Telephone’ maar ‘Bad Romance’ al die prijzen won. De ‘Bad Romance’ clip was super goed, maar de ‘Telephone’ clip was echt brijant! Ik vond de show van vorig jaar beter. Veel meer variatie kwa artiesten en genres. Nu had je eigenlijk alleen maar Hiphop en RnB. Beste opteden vond ik die van Florence & The Machine. Nou op naar de EMA’s dan maar!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>