Nieuwe video: Gnarls Barkley – Going On


"Een groep vrienden viert hun ontdekking van een poort naar een andere dimensie. Geleid door hun onverschrokken leider reizen ze naar de heilige bestemming. Niemand weet wat er aan de andere kant van de poort op hen wacht…"

Aldus begint de mysterieuze nieuwe videoclip van Gnarls Barkley. Een frustrerend filmpje dat precies afloopt als het interessant dreigt te worden.

Niet dat de rest van video oninteressant is. Regisseuse Wendy Morgan maakte op Jamaica heus een fraaie clip over een groep jonge mensen die met een grote houten deur over het eiland reizen. Je zou het bijna over het hoofd zien omdat de kleuren, typografie en beeldkwaliteit er expres wat goedkoop uitzien (alsof het wordt uitgezonden op een Jamaicaanse zender die geen geld heeft voor moderne apparatuur), maar de choreografie en montage zitten echt bijzonder strak in elkaar. Beeld en geluid vloeien samen op zo'n vanzelfsprekende manier dat je er nauwelijks bij stilstaat. Het is heel goed gedaan.

Het probleem is meer dat ik verdorie wil weten wat er achter die deur ligt! Gnarls Barkley kan er maar beter voor zorgen dat hun volgende videoclip (Who's Gonna Save My Soul, volgens de sticker op de hoes) hier een vervolg op is. Danger Mouse en Cee-Lo kunnen het echt niet maken om ons zo achter te laten!

En de muziek?

Mooi he? Het nieuwe album van Gnarls Barkley heeft helaas een beetje hetzelfde probleem als het debuut: een handvol extreem goede nummers worden afgewisseld met evenveel matige tussendoortjes. Ze weten gelukkig wel steeds de beste nummers op single uit te brengen, zodat dat Greatest Hits album over een paar jaar echt onmisbaar wordt. Going On is misschien wel mijn favoriete Gnarls Barkley single tot nu toe, en dat zegt nogal wat. Klinkt als… meeslepende gospelmuziek uit de toekomst!?

Zie ook:
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Run
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Who Cares?
- Nieuwe video: Gnarls Barkley – Gone Daddy Gone

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Gnarls Barkley – Going On

  1. Rick

    Blind Mary is mijn favoriet!
    Going on is ook leuk.

      /   Reply  / 
  2. Kevin

    Madcon- Begging

    misschien wat voor een review?

      /   Reply  / 
  3. Maikel

    Normaal niet zo een fan maar dit is echt een goed nummer!

      /   Reply  / 
  4. Lea

    nieuwe*

      /   Reply  / 
  5. Dasa

    Haha, fidel heeft hyves ingschakeld om maar te mogen winnen in de nieuwe poll v/d week :p
    Ben benieuwd wat dat opleverd!

      /   Reply  / 
  6. MASIS

    tis een kutclip en kutnummer en verdient echt niet om te winnen, als je mensen gaat inschakelen om op je te stemmen ookal vind je ze niet goed ben je echt triest zoals die findel nu.

    Ik vind het iig 1 van de slechtste clips deze week.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>