Nieuwe video: Coldplay – Life In Technicolor ii

We moeten het Coldplay nageven: als ze een keer iets goed doen, dan doen ze het ook meteen overdonderend goed. Na een hele serie ‘net niet’ video’s is de band eindelijk terug met het knappe (en hilarische) meesterwerkje bij Life In Technicolor ii. We zien hoe de lokale kerk een rommelmarkt heeft georganiseerd. Om de kinderen zoet te houden wordt er ook een poppenkast opgevoerd.

“Wat denken jullie jongens en meisjes,” roept Jan Klaasen, “is het tijd voor wat muziek?” Onder luid gejuich van alle kids betreden vier nieuwe poppen het poppenkast-toneel en beginnen een liedje te spelen. Dat klinkt verdraaid goed! Een paar ouders kijken al verbaasd op van alle snuisterijen en zelfgebakken cake. Hoe kunnen vier houten poppen met speelgoedinstrumenten in hemelsnaam zoveel geluid produceren?

Tegen het tijd dat de rookmachine wordt aangezet krijgt ook de dominee in de gaten dat er hier iets aan de hand is. Schijnwerpers? Ontploffingen? Waar komt dat allemaal vandaan? En wie gaat het betalen!? Hij dacht dat Henkie’s vader gewoon een poppenkastvoorstelling zou geven over Jan Klaasen en Katrijn. En we zijn er nog lang niet. Onder het toeziend oog van alle camcorders in de zaal schuift een gigantische loopplank uit de poppenkast waar een houten Chris Martin vanaf springt om te crowdsurfen over het publiek. Tot slot stapt de hele band in een speelgoedhelicopter en vliegt dwars door het raam naar buiten. Het bleef nog lang onrustig in de kerk.

En de muziek?

Meteen nadat Viva La Vida in de winkels lag had Coldplay al spijt. Hoe konden ze zo stom zijn om het beste stuk muziek dat ze in jaren hadden geschreven alleen te gebruiken als een instrumentaal tussendoortje? Die Brian Eno ook altijd met zijn rare ideeën. Voor de heruitgave van Viva La Vida (fok jullie Parlophone! Ik roep iedereen bij deze op om die nieuwe bonustracks gewoon te downloaden) maakte de band hun vergissing goed en nam Life In Technicolor opnieuw op. Deze keer wel met vocalen. Het resultaat is verbluffend. Coldplay’s beste single sinds Clocks en hopelijk net zo’n grote hit. Was het hele album maar zo goed geweest!

Zie ook:
- Nieuwe video: Coldplay – Lovers In Japan
- Nieuwe video: Coldplay – Lost!
- Nieuwe video: Coldplay – Viva La Vida
- Nieuwe video: Coldplay – Viva La Vida (versie 2)
- Nieuwe video: Coldplay – Violet Hill

Met dank aan =) voor de tip!

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Nieuwe video: Coldplay – Life In Technicolor ii

  1. Kars

    Hahaha briljant! ‘t Is lang geleden dat ik zo heb genoten, zowel van de geweldige video als van het (eindelijk weer) typische coldplay nummer.

      /   Reply  / 
  2. evert

    it’s jeff magereham shit, en ik vind het niet mega bijzonder, leuk gedaan dat crowdsurfen, muzikale versie vind ik ook beter, nummer lijkt mij nu iets te langdradig, deed het climaxmoment mij toch meer

      /   Reply  / 
  3. Kay

    Super nummer, vond het op Viva la vida al leuk zonder tekst en nu is het nog beter.
    Iig. beter als Viva la vida en Lost.

      /   Reply  / 
  4. Tim

    Geweldig nummer nu nog beter! Helemaal geweldig!

      /   Reply  / 
  5. RS

    Vond um al kei goed op de cd zonder tekst, nu nog alleen maar beter. Keihard draaien!

      /   Reply  / 
  6. MB

    In een woord GENIAAL heerlijk nummer super videoclip. Ik ben alleen bang dat dit clocks niet zal evenaren wat populariteit betreft. het is denk ik minder pakkend voor het grote publiek dan Clocks. Het liedje blijft gewoon minder hangen, het is minder een meezinger ofzo. Dat neemt niet weg dat het een super goed nummer is echt top gedaan!

      /   Reply  / 
  7. etienne

    Coldplay is echt één grote poppenkast.

      /   Reply  / 
  8. Anne Jan

    Veel beter nummer dan Clocks. Nou zegt dat niet veel als het uit mijn mond komt, want ik ben daar nou eenmaal geen groot fan van.
    Maar dit was zelfs in de één minuutlange versie het beste nummer op Viva La Vida. Dat zegt wat mij betreft veel over dit nummer, maar toch ook wel wat over het album…

      /   Reply  / 
  9. Rini de Rooij

    Wat een heerlijke plaat!

    En die clip is ook wel leuk.

      /   Reply  / 
  10. Dominique

    ondanks dat de instrumentale versie “life in technicolor” een geweldige opening is van het “geheel” viva la vida, weet coldplay natuurlijk dondersgoed (en anders wel de platenmaatschappij) dat je met een instrumentaal nummer de hitlijsten niet kunt bestormen.

    “life in technicolor 2″ is dan ook eigenlijk de “gladde hit” versie van een al bestaand schitterend stukje muziek. Het nummer is nog steeds erg goed, je hoort mij dan ook in principe niet klagen.

    maar?!? ik dacht altijd dat coldplay werd afgezeken om zijn (te) gladde hitjes in dit land? toen was “viva la vida” ineens niet te pruimen? en nu zijn we weer blij met een oude vertrouwde gladde hit als “clocks”? ….

      /   Reply  / 
  11. Erik Auteur

    Is die EP ook los verkrijgbaar dan? Ik heb hem alleen nog maar gezien als bonusschijfje bij (toch echt!) de heruitgave van Viva la Vida.

      /   Reply  / 
  12. Reine Rini

    Ja, je kunt hem bestellen op Bol.com.

    Dat in ieder geval.

    GOE-IE plaat!:D

      /   Reply  / 
  13. Reine Rini

    Ja Erik, je kunt hem bestellen op Bol.com.

    Dat in ieder geval.

    GOE-IE plaat!:D

      /   Reply  / 
  14. Pingback: Een eerbetoon aan Dougal Wilson | Videoclips

  15. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

  16. Pingback: Nieuwe video: Massive Attack – Psyche | Videoclips

  17. Pingback: Nieuwe video: The Temper Trap – Love Lost | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>