Nieuwe video: Depeche Mode – Wrong

Over ‘the wrong place at the wrong time’ gesproken: je zal maar worden opgesloten in een rijdende auto zonder stuur. En terwijl je eerst nog denkt dat Depeche Mode’s nieuwe videoclip achterstevoren is opgenomen, komt halverwege de aap uit de mouw: de clip wordt niet achteruit afgespeeld, de auto rijdt in z’n achteruit door een drukke straat.

Het zou een sadistisch spelletje kunnen zijn van de gemaskerde moordenaar in de Saw-films (waar deze videoclip dan ook sterk aan doet denken). Het vastgebonden slachtoffer kan alleen maar hulpeloos toekijken hoe hij ongewild ongeluk na ongeluk veroorzaakt. Regisseur Patrick Daughters laat je drie minuten balanceren op het puntje van je stoel met deze vakkundig gefilmde actiescene.

Pas na afloop begint het te knagen: waar heb ik nu eigenlijk naar gekeken? Waar ging dat over? Zo spannend als de clip begint, zo frustrerend is het open einde. Er wordt helemaal niets uitgelegd en een onverwachte wending hoef je ook al niet te verwachten. Wrong is spectaculair en ongelooflijk goed gemaakt, maar uiteindelijk, ondanks alles, misschien toch een beetje onbevredigend.

En de muziek?

Depeche Mode is een band die al zolang meedraait dat ze dit soort nummers waarschijnlijk met hun ogen dicht uit de mouw schudden. Vernieuwing nul komma nul, maar toch klinkt het wel weer lekker. Geen enkele andere band beheerst het grimmige synthesizer bliepjes-trucje zo goed als deze mannen en Dave Gahan’s langgerekte wrooooooooong tijdens de finale is ook huiveringwekkend. Kortom: vertrouwde kwaliteit van Depeche Mode.

Met dank aan David voor de tip.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Nieuwe video: Depeche Mode – Wrong

  1. HaRRuM

    Vernieuwing nul komma nul??? Nou ik hoor echt wel wat anders… Natuurlijk blijf je horen dat het Depeche Mode is, maar dit is natuurlijk wel een tikkeltje anders dan voorheen verschenen singles/albums… Beetje royksopp meets softe Prodigy :)

      /   Reply  / 
  2. Amber

    Depeche Mode niet vernieuwend? Why change something perfect? Vergelijk Wrong met bijvoorbeeld Precious en je hoort dat Depeche nooit bang is voor afwisseling. Ik vind het een nummer dat, zoals de meeste nummers van Depeche Mode, nog beter wordt naar mate je het vaker hoort! Ik kijk nu al uit naar Songs of the Universe.

      /   Reply  / 
  3. Johnny

    ik vind ze als vanouds goed en de videoclip is al vernieuwend omdat ze nu eens een keer niet samenwerken met Anton Corbijn.

    Ik heb ook nog een mooie tip. Wie kent Peter, Bjorn and John nog. Je weet wel die van dat fluitje. Ze hebben nu een nieuwe video, zeer interessant als je wilt weten hoe je een ENORME hanekam bouwt!

    http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=51789705

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nieuwe video: Depeche Mode – Fragile Tension | Videoclips

  5. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

  6. Pingback: Nieuwe video: Depeche Mode – Heaven | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>