Nieuwe video: Metronomy – A Thing For Me

Bekijk deze briljante videoclip van het Engelse gezelschap Metronomy. Het plan was om er een karaoke-video van te maken, maar het balletje dat normaal gesproken het tempo aangeeft begon tijdens A Thing For Me een eigen leven te leiden. Al snel liepen de opnames dan ook volledig uit de hand…

Mensen die knock-out worden geslagen omdat er een wit karaoke-balletje op hun hoofd stuitert, wie verzint zoiets? Het begint als een onschuldige plagerij, maar hoe langer de video duurt, hoe agressiever het balletje wordt. Uiteindelijk moet de band zelfs uit het decor vluchten om maar aan het gestuiter te ontsnappen.

A Thing For Me lijkt ons het soort video waar andere regisseurs met een mengeling van bewondering en jaloezie naar kijken: zo goed verzonnen, waarom hebben zij dat niet bedacht!? Ieder denkbaar visueel grapje met het thema ‘karaoke’ komt hier voorbij. Van bandleden die het woord voor hun borst stiekem doorschuiven naar de collega naast hen (om aan het balletje des doods te ontsnappen) tot de zin ‘I’ve got my mind made up, you’ve got my heart you know’ die wordt gespeld (en uitgebeeld) als ‘hive goth my mind made up, you goat maya art uno’. Briljant! Kijken! Genieten!

En de muziek?

Wat moet ik hiermee, vraag je je misschien af als A Thing For Me begint met een pijnlijk slecht gezongen stukje a capella. Ons advies is om niet te snel op te geven. Het mag duidelijk zijn dat Metronomy geen doorsnee muziek maakt, maar beluister het nummer een paar keer en wie weet valt het kwartje dan alsnog. Dat deed het in ieder geval bij ons: stiekem is A Thing For Me een rete-verslavend liedje. Metronomy dus, we zijn al op weg naar de platenwinkel.

Met dank aan Madiek voor de tip.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Nieuwe video: Metronomy – A Thing For Me

  1. Rick

    Tsjaa,, wat zal ik hier van zeggen?

    Niet helemaal mijn smaak..

      /   Reply  / 
  2. Jazeker

    Inderdaad helemaal te gek deze videoclip!

      /   Reply  / 
  3. Kars

    Haha muziek vind ik persoonlijk erg vet;) maar de clip doet het echt helemaal. Vooral het moment dat ze de woorden die eigenlijk worden gezongen gaan vervangen door wat klinkt als die woorden is echt briljant! Meer van dit graag..

      /   Reply  / 
  4. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

  5. Pingback: Nieuwe video: Kid Cudi/MGMT/Ratatat – Pursuit of Happiness (alternatieve versie) | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>