Nieuwe video: The Killers – Goodnight, Travel Well


Ook wij ergeren ons groen en geel aan alle onzinnige reality soaps, maar uiteindelijk blijft MTV toch een toffe zender (de nieuwe vormgeving al gezien? Ge-wel-dig!) met het hart op de juiste plaats. Samen met The Killers produceerden ze deze aangrijpende videoclip om kijkers erop te wijzen dat mensenhandel soms dichterbij is dan je denkt. Helaas ook in ons land.

Goodnight, Travel Well werd een aangrijpende videoclip die weinig mensen onberoerd zal laten. De grote kracht schuilt ‘m erin dat hij eindigt met exact dezelfde beelden als waar hij mee begon. Dat lijkt op het eerste gezicht een onschuldig tafereeltje, maar juist omdat je in de tussentijd het achterliggende verhaal te zien krijgt, komen diezelfde beelden de tweede keer aan als een mokerslag: zo dichtbij kan het dus zijn. Als je het niet weet zou je er niks van merken.

Wat vervolgens wel de vraag oproept wat wij als brave burgers dan kunnen doen tegen mensenhandel. Iedereen is er tegen, dat lijkt ons duidelijk, maar dit is niet zoals het klimaatprobleem waar we allemaal ons steentje aan bij kunnen dragen. Het is prachtig dat MTV en The Killers op deze manier awareness proberen te creëren, maar het valt te hopen dat de boodschap vooral aankomt bij de politici en politie-rechercheurs die er daadwerkelijk iets tegen kunnen doen.

Directe Link

En de muziek?

Om stil van te worden. The Killers stijgen weer een beetje in ons aanzien nu we weten dat dit prachtige nummer ook gewoon op Day & Age staat. Meteen zodra Brandon Flowers zijn tekst begint te fluisteren over die dreigende synthesizers voel je het al kriebelen: dit wordt iets speciaals. Tergend langzaam wordt de spanning verder opgevoerd. Banale zaken als coupletten en refreinen worden allemaal opgeofferd om te komen tot dat ene prachtige kippenvelmoment: een grootse finale die rillingen door onze hele lijf voerde. Op het volgende album graag meer van dit soort nummers!

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe video: The Killers – Goodnight, Travel Well

  1. Lianne

    Duurt wel lang tot de climax, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn.. vaak zijn ze mooi :’)

      /   Reply  / 
  2. stn

    Gaap. Ik kan het echt niet uitzitten tot die climax hoor.

    En wie nog naar de normale MTV kijkt met al die domme realityseries, reclame en 2% muziek is knettergek. Het digitale kanaal MTV Brand New is daarentegen perfect.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>