Nieuwe video: Mika – We Are Golden


Wij vinden We Are Golden best een leuk liedje. Jullie waarschijnlijk ook, als jullie fan zijn van Mika of gewoon houden van theatrale popmuziek. Maar de aller- aller- allergrootste liefhebber van Mika’s muziek, dat is Mika gewoon zelf. Zie hem in deze videoclip op zijn slaapkamer, waar hij vol-le-dig uit zijn dak gaat op een cassettebandje met zijn eigen muziek.

Die slaapkamer ziet er trouwens precies uit zoals we ons altijd hadden voorgesteld dat Mika’s slaapkamer eruit zou zien. Lekker rommelig, een tapijt in alle kleuren van de regenboog, overal knuffelbeesten en muren die van plint tot plafond zijn behangen met posters en tekeningen. Het is de ultieme kinderkamer, de plek waar we vroeger allemaal wel hadden willen slapen.

En dan is er Mika. Gekleed in alleen een onderbroek raast hij als een tornado door die slaapkamer. Hij danst op het bed, slingert aan de lamp, draagt zijn dekbed als een cape en doet furieuze push-ups op de grond. Uiteraard allemaal op het ritme van zijn lievelingslied allertijden: We Are Golden. Hoe goed hij dat nummer precies vindt blijkt pas bij het humoristische einde, als Mika het cassettebandje omdraait en het hele gekkenhuis weer van voor af aan begint. Als niemand hem heeft tegengehouden is hij nu waarschijnlijk nog bezig.

(Clip weg? Bekijk hem dan hier).

En de muziek?

Dit nummer is weer vintage Mika. Het Libanese wonderkind heeft geen flauw benul van wat kan en wat niet kan (van wat fout is en wat de muziekpolitie wel zou goedkeuren), en gooit het in We Are Golden allemaal op één grote hoop. Theatrale pianomuziek, een gospelkoor, een kinderkoor, een a cappella bruggetje naar het refrein… het kan allemaal. Het resultaat is dit onweerstaanbaar swingende feestnummer dat zich net zo makkelijk zou thuisvoelen op Lowlands als op het Eurovisie songfestival. Kortom: welkom terug Mika, we hebben je gemist!

Met dank aan Jurr voor de tip.

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe video: Mika – We Are Golden

  1. john

    morgen komt de clip van SILLY BOY (eerst werd gedacht dat hij van GaGa/RiRi was, maar hij is van een NEDERLANDER) op http://www.EVASIMONS.com

      /   Reply  / 
  2. Marco

    Vage clip :P wel leuk liedje

      /   Reply  / 
  3. Lianne

    En weg was die..

      /   Reply  / 
  4. CJ13

    Jaa, toch een goed nummer van Mika. Had er een beetje een hard hoofd in na zijn laatste singles (ik was m echt zat) van zijn eerste album maar dit is echt leuk!

      /   Reply  / 
  5. J.

    Hier is de videoclip van t nummer Crystalised van de nieuwe jonge band The XX, hun debuut-album komt 17 augustus uit en hebben al goeie kritieken ontvangen!

      /   Reply  / 
  6. JP

    @ john

    Over die eva.
    Ik vind dat ze het lied STOM hebben opgeleukt, dus ik vind m lelijker klinken dan eerst. Terwijl ik m eerst wel ok vond.

    De site vind ik niet mooi + dat die foto haar niet het best laat zien …
    Het lijkt alsof ze geen armen heeft en haar kapsel en haar hoofd zien er vreemd uit.

    Hopelijk is de videoclip geslaagd he :D

      /   Reply  / 
    1. PINHEAD

      Wordt die hanekam ook haar echte kapsel ofzo,want in het ‘Eva Simons’ logo heeft ze ook een hanekam en bij radio intervieuws…

        /   Reply  / 
      1. JP

        Alle vrouwelijke RnB/pop artiesten scheren tegenwoordig ded helft van hun haar af . T’is een beetje lame dat ze daarzo aan mee doet dan.

        Rihanna is half kaal, cassie begon ermee, solange is gemillimeterd, en er zijn er nog wat , veel indruk laat het dus al niet meer achter.

          /   Reply  / 
  7. CK-CA

    Haha! Gekke Mika! Mooi!

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Nieuwe video: Rammstein – Pussy | Videoclips

  9. Pingback: Nieuwe video: Mika – Rain | Videoclips

  10. Pingback: Nieuwe video: Jennifer Lopez/Pitbull – Fresh Out The Oven | Videoclips

  11. Pingback: Nieuwe video: Fun – Some Nights | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>