Nieuwe video: Fun – Some Nights

Fun scoorde met We are young een monsterhit, vooral in Amerika. En dat is vrij uniek voor een alternatieve band (die zichzelf onder de indiepop schaart). Het nummer was mede door de hulp van Janelle Monáe ook wel ongelofelijk radiovriendelijk. In Nederland horen we deze knaller nog dagelijks op de radio, maar in Amerika staat de opvolger al klaar: Some nights. Een nummer over de kracht van liefde tijdens een oorlog.

De video (regisseur: Eklavya Sehrawat)
This is it boys, this is a war! roept zanger Nate Ruess. En wat dat betreft is deze video een letterlijke vertaling van de songtekst. Na een minuutlange intro, waarin we twee geliefden afscheid zien nemen, barst de oorlog namelijk los. Heldhaftige soldaten, wapperende Amerikaanse vlaggen en veel lukrake schoten. Tussen deze beelden door zien we het koppel dat door de oorlog wreed uit elkaar is gerukt. Fun voert het nummer op om de strijders moed en entertainment te bieden, waardoor de band in schril contrast staat met de voor hun leven vechtende soldaten. Het is een sfeervolle video geworden met een tragisch eind.
Oordeel: ✩✩✩

De sound
Misschien vreemd, maar ergens doet dit nummer me denken aan Mika. Niet alleen de hoge noten op het einde, maar ook in de refreinen (misschien een snufje We are golden?). Some Nights wordt gedragen door de flexibele stem van Nate en de indrukwekkende drumpartij. Met een constant koor op de achtergrond is dit een eigenzinnig nummer, maar ik betwijfel of Amerika het net zo waardeert als zijn voorganger.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nieuwe video: Fun – Some Nights

  1. Pingback: Nieuwe video: Fun - Why Am I The One | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>