Nieuwe video: Just Jack – The Day I Died


‘The day I died was the best day of my life,’ luidt het volledige refrein. Klinkt een beetje morbide, maar deze videoclip laat zien dat het eigenlijk best een mooie gedachte is. Acteur James Nesbitt beleeft een prachtige dag – de zon schijnt, zijn gezin houdt van hem, tijdens de lunchpauze leest hij een mooi boek – en gaat op het eind van de video dood. We kunnen alleen maar hopen dat onze laatste dag op aarde ook zo prettig verloopt.

Zelf weet James nog niet dat hij doodgaat (anders zou hij vast niet zo vrolijk zijn), maar als kijker heb je al vanaf het begin een vermoeden. In de eerste plaats vanwege die songtekst, maar ook het feit dat James de hele video rondloopt met een hoofdwond en gescheurde kleren is een stevige hint dat er iets niet helemaal klopt. Het is bijna alsof hij de aanrijding al heeft meegemaakt zonder er iets van te merken.

Pas als hij arriveert op de plaats van het ongeluk lijkt James zich te herinneren wat er aan de hand was. Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Dit alles, deze hele videoclip, was zijn flits. Ze zeggen dat je hele leven aan je voorbij flitst, vlak voordat je sterft, maar voor James was de laatste dag blijkbaar voldoende. En terwijl de omstanders applaudiseren neemt hij zijn plaats weer in om in de armen van het ambulance-personeel zijn laatste adem uit te blazen. Het is een verdrietig moment maar zo voelt het niet; hier sterft een gelukkig mens.

En de muziek?

Zelden meegemaakt dat een clip en een liedje elkaar zo mooi aanvulden. Op de radio was The Day I Died – eigenlijk maar een suf akoestisch liedje – ons misschien niet eens opgevallen, maar met deze beelden erbij bezorgt Just Jack ons kippenvel op beide armen. Vooral het engelengezang als James arriveert op de plaats van het ongeluk levert een zeldzaam mooi moment op.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Nieuwe video: Just Jack – The Day I Died

  1. Mo-mAn

    In tijden niet zo’n goede videoclip gezien..

      /   Reply  / 
  2. Tom

    Zeg Erik…waar blijft de bespreking van de uistalg van de poll van deze week?

      /   Reply  / 
  3. tjep

    met stip binnen op #2 van beste nummers van 2009

    kende hem al ff,
    en check ook zeker de live “in the park” versie met op het einde een duits nummer…

    Just Jack’s The Way I Died…

    damn wat een mooi nummer O+

      /   Reply  / 
  4. Malu

    Wow, rotdag gehad maar voel me nu weer helemaal blij, haha :D .

      /   Reply  / 
  5. Lianne

    Ik vind het wel filmmuziek ofzo, ik weet niet.. het heeft wel wat :)

      /   Reply  / 
  6. RS

    Moet denken aan Coldfeet door James! En word hier lekker vrolijk van. :)

      /   Reply  / 
  7. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>