Nieuwe video: The Fray – Heartless


We waarschuwen maar alvast: als deze clip volgende week niet wint in de poll gaan we daar weer over zeiken. Met Heartless heeft The Fray bijna net zo’n mooie animatievideo gemaakt als Coldplay twee weken geleden met Strawberry Swing. Kanye West zal wel balen (het is een cover van zijn liedje) dat hij hier wordt afgetroefd door zo’n arrogant alternatief bandje. Want zelfs al was zijn eigen clip ook lang niet slecht, dit is vanaf nu de definitieve Heartless-video.

Door het verhaal te verplaatsen naar een klaslokaal blaast regisseur Hiro Murai de songtekst op een schattige manier nieuw leven in. De gekwelde hoofdpersoon is in deze video het stille jongetje achterin de klas en de ‘woman so heartless’ is zijn onbereikbare droomvrouw vooraan in de klas. Omdat hij niks tegen haar durft te zeggen tekent het jochie al zijn frustraties van zich af in zijn wiskundeschrift.

En daar komt animatiestudio Titmouse om de hoek. Zij brengen het getekende hartje tot leven en laten hem allerlei avonturen beleven in dat wiskundeschrift. Het is prachtig gedaan en de liefde voor animatie druipt er werkelijk vanaf. Schitterend om te zien hoe al die monsters, ruimteschepen en bandleden eruitzien als overtuigende wiskunde doodles en ook op die manier tussen de sommen krioelen. Uiteindelijk ontsnappen de tekeningen zelfs aan het wiskundeschrift (de enige scene waarbij wij zoiets hadden van ‘jammer’ was toen we bij die verfrommelde prop papier iets te duidelijk konden zien dat de tekeningen later over het beeld waren geplakt) en nemen het hele klaslokaal over in een laatste wanhoopspoging door te dringen tot hun onbereikbare inspiratiebron.

En de muziek?

Gelukkig kiest The Fray er niet voor om Heartless klakkeloos te kopiëren maar speelt de band het nummer op hun eigen manier. Dat geeft deze cover in ieder geval bestaansrecht, maar wat is nu de beste versie? Bij The Fray klinkt het refrein emotioneler omdat Isaac Slade zijn stem niet heeft vervormd, maar aan de andere kant missen we toch wel heel erg het haperende orgeltje dat Kanye’s versie zo verslavend maakte. Een frustrerende gelijkstand dus. Kunnen deze artiesten niet een keer samen de studio induiken om een versie op te nemen met Kanye’s muziek en Isaac’s vocalen? Volgens ons zou Heartless dan pas écht goed uit de verf komen.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: The Fray – Heartless

  1. ik!

    oooh wauw. supermooi!

      /   Reply  / 
  2. Sven

    WOW! mooie clip, visueel mooi weergegeven. Het verfrommelde prop papier valt mij niet tegen! Een prima cover, mooier dan Kanye’s vervormde stem!

      /   Reply  / 
  3. CJ13

    Mooie clip idd, vind deze versie ook mooier dan die van Kanye. T nummer klinkt ineens heel anders, mooier wat mij betreft.

      /   Reply  / 
    1. Erik Auteur

      En ook alweer verwijderd. :p Ik weet dat die video is gelekt, maar ik heb hem nog steeds niet zelf kunnen zien.

        /   Reply  / 
  4. p8r

    Een ode aan Milow :O ??

      /   Reply  / 
  5. Pingback: De tien beste video’s van 2009, volgens videoclips.blog | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>