Nieuwe video: Fall Out Boy – What A Catch, Donnie


In het echt de frontman van een succesvolle rockband, in deze videoclip de kapitein van een kleine vissersboot. Eenzaam dobbert Patrick Stump over de golven en zingt op een oude piano de blues (I’ve got troubled thoughts and the self-esteem to match). Pas als hij zich op een dag kan ontfermen over een gewonde verstekeling krijgt kapitein Stump wat aanspraak. Langzaam ontwikkelt What A Catch, Donnie zich tot het ontroerende verhaal van een man en zijn zeemeeuw.

De meeuw knapt gelukkig snel op en tussen de vogel en de kapitein ontstaat een onwaarschijnlijke vriendschap. Ontroerend om te zien hoe die norse kluizenaar langzaam ontdooit. Als de meeuw een slok neemt van zijn rum kan er zowaar een lachje af – ondenkbaar in de eerste helft van de video. Uiteindelijk is het ook de vogel die als eerste het zinkende schip aan de horizon opmerkt. Patrick helpt de drenkelingen, maar het mag duidelijk zijn dat hij in deze clip degene is die echt wordt gered.

Leuk en aardig, denken ondertussen de bezorgde fans, maar was dit nu Fall Out Boy’s afscheidsvideo? Pete Wentz heeft blijkbaar een hint laten vallen dat dit weleens hun laatste single kon zijn en Patrick heeft gezegd dat deze clip een toepasselijke afsluiting zou zijn, ALS het inderdaad hun laatste was. Dan is er ook nog een songtekst vol citaten uit oude nummers en een zinkende boot die blijkbaar de ‘FOB’ heette (om nog maar te zwijgen over alle memorabilia uit voorgaande videoclips die Patrick in de loop van de video opvist). Het worden spannende tijden voor de Fall Out Boy-fanclub.

En de muziek?

Als dit inderdaad Fall Out Boy’s laatste single zou zijn, dan gaat de groep wel uit als een nachtkaars. Wat een gezapig nummer is dit. Fall Out Boy is een prima rockband, maar hier denkt Patrick blijkbaar dat hij soul heeft. Newsflash: dat heeft hij niet. Andere zangers hadden hier misschien wat ontroerends van kunnen maken, maar in deze vorm is What A Catch, Donnie vooral een langdradig liedje dat pas tegen het einde een beetje meeslepend wordt.

Met dank aan Debby voor de tip.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Nieuwe video: Fall Out Boy – What A Catch, Donnie

    1. PINHEAD

      ja maar in NL is hij al een half jaar oud

        /   Reply  / 
      1. MASIS

        Sommige mensen lopen echt achter joh…

        Down is allang besproken hier en Riverside was 3 maanden geleden een hit hier!;)

          /   Reply  / 
        1. JR

          Sorry hoor, normaal zoek ik het eerst op, maar dat gaat niet meer.
          En ik woon in België, ik weet niet hoe het nummer het in nederland heeft gedaan, ik zeg alleen hoe het gaat in België.

            /   Reply  / 
        2. Erik Auteur

          Niet zo onaardig jongens, jullie houden ook niet bij wat er in België populair is. Verwacht het omgekeerde dan ook niet van onze belgische bezoekers. :p
          .
          De zoekmachine keert als alles goed gaat weer snel terug. Ik mis hem ook!

            /   Reply  / 
  1. Debby

    Ik vind het zelf een érg mooi nummer! Toch een hele prestatie voor Patrick om dit nummer voor zichzelf alleen op te nemen, na al die rocknummers op de albums. Toen ik deze clip zag, eigenlijk toen ik het nummer voor het eerst hoorde, had ik ook al zo’n “ze-gaan-toch-niet-stoppen-gevoel”. Ik hoop het niet, want ze blijven in mijn ogen toch écht dé groep die zich in 2005 officieël aan de wereld heeft voorgesteld met het nummer Sugar were going down en ondertussen in 6jr tijd een grote fanclub heeft opgebouwd. Voor mij echte blijverd!

      /   Reply  / 
    1. Erik Auteur

      Hoezo voor zichzelf? Is dit een solo-nummer dan? Hij komt gewoon van FOB’s laatste album, dat heb ik opgezocht. :p

        /   Reply  / 
  2. MASIS

    @ Erik:

    Nou ik dus wel hoor. Ik volg de ultratop 50 en de ultratip: juist belgische hitlijsten!;)

    Iedereen is wel nieuwsgierig naar wat er in de omringende landen scoort toch?;)

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Nieuwe video: Tiësto/Nelly Furtado – Who Wants To Be Alone | Videoclips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>